In ierarhia celor mai buni antrenori din lume, in anul 2009, castigator este spaniolul Josep Guardiola. Tehnicianul roman Mircea Lucescu s-a clasat pe locul 5.

In clasamentul realizat de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), castigator este spaniolul Josep Guardiola.

Lucescu a acumulat un total de 50 de puncte, dupa ce anul trecut a reusit sa castige ultima editie a Cupei UEFA clasandu-se pe pozitia secunda in Ucraina. Lucescu a devenit astfel primul roman aflat in topul IFFHS de la infiintarea acestuia, in anul 1996. De altfel, romanul se afla si printre nominalizatii UEFA pentru antrenorul anului 2009.

Liderul topului este spaniolul Jose Guardiola, cel care in 2009 a castigat sase trofee nationale si internationale, din tot atatea posibile cu Barcelona. Ibericul a acumulat 300 de puncte, in timp ce pe pozitia secunda s-a clasat Sir Alex Ferguson, antrenorul campioanei Angliei si a finalistei Ligii Campionilor, Manchester United, care a adunat 137 de puncte.

Podiumul este completat de portughezul Jose Mourinho, castigator al titlului in Italia cu Internazionale Milano, cu 66 de puncte adunate.
Argentinianul Alejandro Javier Sabella ocupa locul 4, cu 54 de puncte, dupa ce anul trecut a castigat Copa Libertadores si a ajuns pana in finala Campionatului Mondial al cluburilor cu Estudiantes La Plata, potrivit NewsIn.

Pe pozitia a 6-a se afla francezul Arsene Wenger (Arsenal Londra), care a adunat 44 de puncte, cu sase mai putin decat Mircea Lucescu.
In top 10 se mai afla Guus Hiddink (Chelsea), cu 38 de puncte, Laurent Blanc (Bordeaux ) - 34p, Jorge Daniel Fossatti (LDU Quito) - 16p si Felix Magath (Wolfsburg/Schalke 04) - 15p.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.