Un elicopter care urmarea etapa a 3-a a raliului Dakar s-a prabusit in provincia argentiniana Catamarca, iar doi dintre cei 4 oameni care se aflau la bordul aeronavei au fost raniti, informeaza presa sud-americana.

Elicopterul transporta 4 persoane, insa doar pilotul si unul dintre asistentii sai au fost raniti. Cei doi au fost transportati la spital, insa unul dintre ei a suferit doar rani usoare, iar situatia sa nu era atat de grava.

In cazul celuilalt, leziunile suferite au fost mai grave, iar doctorii au decis ca ranitul trebuie transportat la un spital mai mare unde poate primi ingrijire corespunzatoare, relateaza NewsIn.

Conform unor surse, aeronava nu avea permis pentru a se afla in acea zona, dar autoritatile investigheaza acest aspect. Din cate se pare, elicopterul s-ar fi prabusit din cauza vantului puternic care bate in acea zona a Argentinei.

Cele doua persoane nu sunt primele victime care au aparut la raliul Dakar din acest an. In prima zi a concursului, pilotul Mirco Schultis a accidentat 6 persoane care urmareau cursa de pe marginea traseului, iar una dintre acestea, o femeie, a decedat la scurt timp. Dupa acest incident, concurentul a decis sa se retraga din competitie.

In alta ordine de idei, organizatorii raliului au decis sa scurteze etapa a 3-a cu 40 de kilometri, pentru ca toti competitorii sa ajunga la finalul rundei. Aceasta masura a fost luata pentru ca traseul este destul de dificil, iar multi dintre piloti nu ar putea parcurge distanta initiala a etapei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.