O tanara din Sibiu va fi prima romanca participanta la Jocurile Paralimpice de Iarna, Vancouver (Canada), 12-21 martie: competitia rezervata sportivilor cu handicap, ajunsa la a 10-a editie.

Laura Valeanu este studenta la Medicina in Munchen, unde a luat examenul in 2009 si schiaza inca de cind era la gradinita, la Sibiu.

In 2006 a suferit un accident de motocicleta in urma caruia i-a fost amputat piciorul drept de la nivelul gambei. La doua luni dupa tragedie, era din nou pe schiuri, cu proteza.

"M-am dus la Bibi, antrenoarea mea, si i-am spus clar ca trebuie sa ma invete din nou sa schiez. De la zero! M-am chinuit pina mi-am tras claparii. Am inceput sa fac un fel de schi fond prin parcare. Mi se parea destul de greu. Dupa un sfert de ora, m-am mutat insa pe pirtia mica, sa incerc si doua, trei viraje. N-a durat jumatate de ceas, fiindca mi-am spus: hai pe pirtia mare! Si m-am dus! Am vazut ca merge, am ajuns jos cu bine si de atunci am stiut ca voi continua sa fac acest sport. Mama era disperata cind a auzit ca nu vreau sa renunt", povesteste Laura, potrivit gsp.ro.

Laura va participa in Canada la doua probe, slalom special si slalom urias.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.