Tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2009 la Gala Fantasticii Fanatik, care a avut loc aseara in Sala Grand Ballroom a Hotelului Marriott.

"Am primit mesaje placute, printre care unul de la Zola, cu care nu am mai vorbit de mult, si de la cei din conducerea lui Chelsea. M-a sunat si Zenga, el a fost mereu alaturi de mine", a spus Dan Petrescu, potrivit NewsIn.

Emotionat de imaginile care au prezentat la gala cele mai importante momente din cariera lui Gheorghe Hagi, Petrescu a marturisit ca i-au dat lacrimile si a declarat ca daca l-ar fi avut pe acesta in echipa, Unirea Urziceni ar fi evoluat in sferturile sau semifinalele Ligii Campionilor.

Mihai Stoica, desemnat cel mai bun manager al anului, a apreciat ca Unirea a reusit in 2009 "cea mai mare performanta din fotbalul romanesc si poate chiar din cel european".

Campioana Romaniei a primit aprecieri si de la Mircea Lucescu, cel care a primit doua trofee la acest eveniment, Omul anului si Antrenorul roman al deceniului. "Sper ca Urziceni sa se califice in primavara Ligii. Am vazut-o pe Stuttgart in ultimul meci, mi s-a parut in forma foarte buna, insa nu vad de ce Unirea nu s-ar califica, pentru ca nu e imposibil", a spus antrenorul lui Sahtior, in timp ce Hagi a declarat: "Victoria Unirii este o mare bucurie pentru fotbalul romanesc si este bine ca acum ne identificam cu aceasta echipa. Dan Petrescu este un baiat serios si ambitios".

Un alt premiat, Cristiano Bergodi, a declarat ca ar accepta o alta oferta din Liga I, pentru ca Romania este a doua sa casa si a povestit ca performantele Unirii Urziceni au devenit cunoscute si in Italia.

Premiile decernate la Gala Fantasticii Fanatik sunt:

Omul anului - Mircea Lucescu

Antrenorul roman al deceniului - Mircea Lucescu

Antrenorul anului - Dan Petrescu

Fotbalistul anului - Razvan Rat

Marele Premiu Fanatik - Cristiano Bergodi

Presedintele anului - Iuliu Muresan

Portarul anului - Danut Coman

Investitorul anului - Corin Cindrea

Gestul anului - George Copos

Managerul anului - Mihai Stoica

Mijlocasul anului - Gabriel Torje

Cel mai bun jurnal sportiv
- Sport.ro

Fundasul anului - George Galamaz

Ziaristul sportiv al anului - Mirela Neag (Gazeta Sporturilor)

Premiul legendei - Anghel Iordanescu

Prezentatorul anului - Anca Rusu (GSP TV)

Patronul anului - Marian Iancu

Profesionistul anului - Andrei Cristea

Revelatia anului - Iulian Apostol

Surpriza anului - Dinamo (pentru "minunea de la Liberec")

Sportivul anului - Marian Dragulescu

Atacantul anului - Gigel Bucur

Cartea anului - Catalin Oprisan ("Steaua - Legenda unei echipe de fotbal")

Premii speciale:

Gheorghe Hagi (pentru infiintarea Academiei de Fotbal)

Gheorghe Chivorchian

Dinu Gheorghe

Dumitru Dragomir


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.