Mijlocasul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost desemnat, ieri, cel mai bun jucator din Europa in anul 2009, distinctie acordata de publicatia franceza Onze Mondial, informeaza site-ul oficial al echipei catalane.
Premiul primit de Messi se numeste "Onze D'Or", dar deocamdata nu se cunosc jucatorii clasati pe locurile doi si trei. Premiul este acordat de cititorii publicatiei franceze, care aleg cei mai buni 11 jucatori din Europa, iar primul clasat primeste aceasta distinctie.

Messi a mai fost intre primii 3 fotbalisti in acest top si in sezonul trecut, dar atunci el a fost intrecut de portughezul Cristiano Ronaldo.

Clubul FC Barcelona mai noteaza ca acest premiu alaturi de alte doua distinctii primite de Messi, "Cel mai bun jucator din editia 2008-2009 a Ligii Campionilor" si "Cel mai bun jucator al editiei 2008-2009 din Primera Division", arata ca argentinianul este principalul favorit la castigarea Balonului de Aur si a titlului de cel mai bun jucator din lume desemnat de FIFA, relateaza NewsIn.

In afara de Messi, de la FC Barcelona au mai fost nominalizati Victor Valdes, Dani Alves, Pique, Puyol, Toure, Xavi, Iniesta, Ibrahimovic si Henry.

Formatia din Catalunia a avut cei mai multi fotbalisti nominalizati la acest premiu, fiind urmata de Manchester United, cu 8 jucatori.

Premiul publicatiei Onze Mondial se acorda incepand din anul 1976. Printre castigatori s-au mai numarat Michel Platini (3), Zinedine Zidane (2), Thierry Henry (2), Ronaldo (2), Diego Maradona (2), Marco van Basten (2), Kevin Keegan (2), Karl-Heinz Rummenigge (2), Paolo Rossi, Lothar Matthäus, Jean-Pierre Papin, Hristo Stoicikov, Roberto Baggio, Romario, George Weah, Eric Cantona, Didier Drogba sau Kaka.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.