Camelia Potec, singura medaliata a Romaniei la Campionatele Mondiale de natatie de la Roma, este nevoita sa se retraga din lumea sportului pentru ca nu i se asigura conditiile pentru a se pregati in continuare.
Ministerul Tineretului si Sportului a anuntat-o oficial ca nu-i plateste antrenorul, iar Comitetul Olimpic Sportiv Roman a spus ca suporta salariul acestuia doar daca el va sta 12 luni pe an la Izvorani si o va antrena pe Potec. Situatie inacceptabila pentru antrenor, dar si pentru sportiva, scrie Gandul.

"Tinand cont ca eu sunt decisa sa mai concurez pana la urmatoarea Olimpiada, mi se pare normal ca salariul antrenorului meu sa fie suportat de Comitetul Olimpic",
spune Potec care a adaugat ca daca pana la 15 septembrie nu se rezolva aceasta problema, ea renunta la sportul de performanta.

"Interes a existat din partea oficialilor, iar ministerul, spre exemplu, mi-a raspuns prompt in termen de sapte zile. Mi-au spus ca nu se poate, dar macar au fost draguti ca m-au sunat si mi-au spus asta, iar din partea federatiei se stie ca domnul presedinte Paunescu s-a aratat dispus sa plateasca o parte din salariul lui. Apoi, si din partea Comitetului Olimpic a existat o oferta, ei au vrut sa plateasca diferenta, dar ea nu poate fi acceptata pentru ca au pus conditia sa vina sa antreneze in Romania, la Izvorani, 12 luni pe an, adica tot timpul. Or, acest lucru nu este posibil pentru ca nu sunt singura de la el din grupa, mai sunt alti 16 inotatori, iar el nu poate sa-si paraseasca tara ca sa vina sa ma antreneze pe mine. Ca sa nu mai spun ca nici eu nu pot sa ma antrenez non-stop in Romania pentru ca nu am colegi si nu ai cum sa te antrenezi de unul singur. Iar eu am discutat cu ei si niciunul nu este dispus sa vina in Romania", a mai declarat sportiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.