Sport 9 August 2009 10:43
Steaua a reusit ieri sa se califice in play-off-ul Ligii Europa, dupa ce a trecut de formatia scotiana Motherwell cu scorul general de 6-1, 3-0 pe teren propriu si 3-1 in deplasare, in turul 3 preliminar.
Golurile gruparii pregatite de Cristiano Bergodi in partida disputata joi seara pe arena Shyberry Excelsior au fost marcate de Petre Marin (55-pen) si Bogdan Stancu (68, 84), in timp ce pentru gazde a inscris Forbes (17).

Petre Marin a marcat din penalty cu un sut pe coltul din dreapta lui Ruddy, care s-a aruncat in partea stanga, Bogdan Stancu a inscris un gol superb cu un sut de la aproximativ 35 de metri sub bara, in timp ce Banel Nicolita a preluat o minge pe partea dreapta, a patruns in careu si a lasat pentru Stancu, atacantul reusind dubla cu un sut la coltul lung.

Fanii scotieni, care in timpul partidei i-au huiduit pe jucatorii Stelei, l-au aplaudat pe Bogdan Stancu imediat dupa reusita fabuloasa din minutul 68.

Arbitrul spaniol a acordat penalty pentru Steaua dupa ce Bogdan Stancu a fost agatat in careu de un jucator scotian. Tehnicianul gazdelor, Jim Gannon, a fost eliminat si trimis in tribuna de arbitrul Gomez dupa ce a reprosat pe un ton vehement deciziile luate de spaniol.

Steaua a fost incurajata de aproximativ 400 de suporteri la acest meci, marea majoritate dintrei ei fiind rezidenti in Scotia. Acestia au dominat fondul sonor al arenei din Airdrie, scandand in mai multe randuri "Romania, Romania".

Cristiano Bergodi i-a menajat pentru acest meci pe Ciprian Tatarusanu, Pawel Golanski si Surdu, care au luat loc pe banca de rezerve, deoarece la finalul saptamanii, formatia din Ghencea va intalni CFR Cluj in campionat.

In prima mansa, Steaua s-a impus pe teren propriu, scor 3-0, dupa golurile lui Nicolita (45) si B. Stancu (62), si autogolul lui Craigan (31).
Tragerea la sorti pentru play-off-ul Ligii Europa va avea loc vineri, la Nyon (Elvetia), prima mansa va avea loc pe 20 august, iar returul o saptamana mai tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.