Sport 2 Iulie 2009 23:41
Fostul campion mondial crede ca numai sportivii lipsiti de valoare si cu slabiciuni de caracter ajungeau pe listele de colaboratori
Scandalul declansat in jurul dosarului CNSAS al fostului international Gica Popescu a provocat multe reactii printre per­formerii autohtoni.

Con­si­derat un subiect deli­cat pentru unii, care s-au ferit sa comenteze din dorinta de a nu dezgropa mortii, colaborarea cu Securitatea reprezinta un capitol controversat pentru altii, care ne-au si dezvaluit amanunte din culisele acelor vremuri.

Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, ne-a acordat un interviu in exclusivitate, vorbind deschis despre racolari, informatori si non-valorile sportive.

Cum comentati subiectul informatorilor din sport?

Personal, m-a afectat foarte tare, pentru ca il cunosc bine pe Gica Popescu si nu cred ca era capabil de asa ceva. Din punctul meu de vedere, pe atunci, numai non-valorile si rezervele frustrate, care aveau si slabiciuni de caracter, erau cei contactati de Securitate pentru a deveni colaboratori.

Refuz sa cred ca Gica Popescu, care era o mare valoare sportiva, sa fi facut asa ceva. Ca sportiv sau antrenor de valoare nu aveai nevoie de ei. Ce puteau sa-ti ofere? Doar cei care stateau pe tusa sau cei care nu erau prin loturi se ofereau sa acorde informatii pentru a obtine fel de fel de favoruri, chiar si sportive.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.