Sport 30 Aprilie 2009 15:13
Noul selectioner al Romaniei, Razvan Lucescu, a declarat, miercuri, ca oferta de a pregati prima reprezentativa era de nerefuzat, dar a admis ca nu a fost sigur de aceasta functie decat in momentul in care s-a oficializat
"Nu puteam refuza nationala, e o chestiune de mare onoare si mandrie. Acum o luna nici nu visam sa fiu selectioner. Am fost sigur ca voi fi selectioner abia astazi la ora 15:00, pentru ca am invatat din ceea ce a patit tatal meu. In 1999, tatal meu era peste noapte selectioner si dimineata nu a mai fost. Am fost sigur in momentul in care s-a oficializat", a afirmat Razvan Lucescu, citat de NewsIn.

Lucescu a vorbit si despre ceea ce va insemna sa se imparta intre FC Brasov si nationala, pana la finalul sezonului: "Inca nu am discutat cu jucatorii, doar ieri le-am spus ca nu trebuie sa ia in seama nimic, sa isi vada de antrenamente si de joc. Primul meu meci la nationala va fi cu Lituania, va fi un program infernal, dar nu ma sperie, nici pana acum nu a fost prea usor, ba mai mult asta ma motiveaza".

Legat de obiectiv, noul selectioner a spus la GSPTV: "Este clar pentru toata lumea care este acest obiectivul, calificarea la un turneu final, la EURO 2012. Eu nu vin la nationala sa fac act de prezenta, sunt constient de ceea ce trebuie sa fac".

Lucescu a recunoscut ca nu se astepta sa fie propus de fostul selectioner: "Am fost placut surprins de faptul ca Victor Piturca m-a propus, intre noi a fost tot timpul foarte mult respect. In tot acest timp am vorbit numai cu Ionut Lupescu, atat. Am primit contractul pe care il aveam si la Brasov, se poate spune ca vin si cu inima. Vreau sa le redam suporterilor bucuria de a vedea fotbal si vom face tot ceea ce este omeneste posibil sa se intample asta".

Antrenorul lui FC Brasov, Razvan Lucescu, a fost validat miercuri in functia de selectioner al Romaniei, in urma sedintei Comitetului Executiv care a analizat propunerea facuta de directorul general al FRF, Ionut Lupescu. In varsta de 40 de ani, Razvan Lucescu si-a inceput cariera de antrenor la FC Brasov, in 2004, formatie pe care a reusit sa o salveze de la retrogradare. Intre 2004 si 2007 a pregatit Rapidul, cu care a ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA si a castigat doua Cupe ale Romaniei. Din 2007, el a revenit la FC Brasov, reusind sa o promoveze in prima divizie in vara trecuta, iar in acest moment se afla pe locul 8, dupa 27 de etape. Lucescu are in total 136 de meciuri in Liga I ca antrenor, in care a inregistrat 64 de victorii, 43 de rezultate de egalitate si 29 de infrangeri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.