Sport 14 Aprilie 2009 13:47
Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea arestarii lui Gigi Becali, ca presupusii hoti au afirmat, in fata anchetatorilor, ca nu ei sunt autorii furtului masinii patronului stelist, dand declaratii in bar, in fata lui Gigi Becali, sub presiuni fizice si psihice.

Magistratii mai arata ca, in bar, hotii au fost obligati sa dea declaratii in care recunosteau fapte de furt si recunosteau ca "ar fi incercat sa atace cu sabiile, pistoalele si batele pe garzile de corp ale lui GigiBecali, garzi care ar fi avut un comportament foarte civilizat si nu au exercitat nicio presiune asupra lor".

Inculpatii au sustinut ca i-au prins pe hoti in timp ce furau autoturismul, afirmatii contrazise, insa, de probe, arata instanta. Potrivit acesteia, prinderea hotilor de catre bodyguarzii lui Becali nu s-a realizat in urma unei infractiuni flagrante de furt a autoturismului.

Astfel, judecatorii arata ca, ulterior furtului, Gigi Becali i-a cerut lui Nicolae Dumitrascu, unul dintre cei arestati in dosar, "sa faca demersurile necesare identificarii persoanelor care au sustras masina", relateaza NewsIn.

"Prin urmare, reiese din curprinsul acestor afirmatii ca pretinsii autori ai furtului nu au fost urmariti de o persoana vatamata, de martori oculari sau de strigatul public, nici nu au fost surprinsi aproape de locul comiterii infractiunii cu arme, instrumente sau orice alte obiecte de natura a-i presupune participanti la infractiune. Totodata, este de remarcat si faptul ca la momentul prinderii acestora de catre inculpatii trimisi de Gigi Becali, acestia nu se aflau in autoturismul sustras", se arata in motivarea instantei.

De asemenea, judecatorii nu au luat in considere sustinerile lui Nicolae Dumitrascu, potrivit carora este prea scund de statura pentru a savarsi infractiunile de care este acuzat.

Avocatii lui Becali au invocat, in instanta, ca motiv de recurs, faptul ca patronul stelist nu a avut avocat in fata procurorilor si ca a fost adus cu mandat la Politie care nu a fost motivat.

Instanta precizeaza, insa, ca nu exista un document de motivare a mandatului, dar aceasta nu atrage nulitatea referatului de propunere de arestare preventiva.

In final, Tribunalul Bucuresti a apreciat ca, in mod corect, prima instanta a analizat in mod amanuntit situatia de fapt si persoana fiecarui inculpat, elemente ce au stat la baza alegerii masurii preventive.

Judecatorii mai arata ca, in momentul in care procurorii l-au instiintat pe Becali de invinuirile aduse, pe 2 aprilie, desi prezent, avocatul ales nu a dorit sa semneze procesul verbal, acesta fiind semnat chiar de catre patronul stelist.

Anchetatorii au incercat sa repete semnarea procesului verbal, aparatorul din oficiu fiind cel care a semnat pana la urma, din cauza ca Becali a refuzat.

De altfel, finantatorul stelist a semnat ca nu vrea sa faca declaratii, solicitand un termen pentru prezentarea aparatorului ales, fara sa dea datele de contact ale acestuia.

Instanta retine ca aceasta conduita ar fi dus la blocarea procesului penal, avocatul ales putand sa nu se prezinte niciodata.

Gigi Becali va ramane in arest, a decis definitiv, pe 6 aprilie, Tribunalul Bucuresti, care a hotarat sa respinga toate recursurile facute de inculpati in dosarul sechestrarii a trei persoane care i-au furat masina finantatorului Stelei.

Decizia este definitiva, astfel incat finantatorul Stelei si celelalte patru persoane care au mai primit mandat de la Judecatorie ar urma sa petreaca Pastele in arest.

Un singur inculpat din acest dosar, Marius Giavela, administratorul barului din Pipera, va ramane in libertate, instanta respingand recursul procurorilor.

Intre timp, avocatii lui Becali au depus, vineri, 10 aprilie, la Judecatoria Sectorului 1, o cerere de revocare a masurii arestarii preventive a finantatorului Stelei, potrivit unor surse judiciare, care va fi judecata marti. Tot marti instanta va mai judeca alte trei cereri din acelasi dosar.

Gigi Becali a fost retinut de procurori, pe 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind retinut o a sasea persoana. Cea de-a saptea persoana cautata de politisti nu a fost gasita, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost, apoi, arestat preventiv, pe 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.