In urma victoriei de ieri seara, nationala de handbal feminin a Romaniei s-a impus in grupa A, acumuland maximul de puncte pentru etapa urmatoare a competitiei.

Pentru Romania au punctat: Narcisa Lecusanu (9), Carmen Amariei (5), Ramona Maier (4), Valentina Elisei Ardean (3), Florin Barsan (2), Cristina Neagu (1), Adina Meirosu (1), Oana Manea (1) si Daniela Crap (1).

Prima repriza a fost una stransa, iar handbalistele lui Radu Voina au reusit sa se desprinda in minutul 5 la doua goluri, scor 1-3.

Avantajul nu s-a mentinut, si in minutul 13 tabela arata 4-4, cu un gol inscris de daneze in inferioritate numerica. Romancele au reusit inca o data sa se distanteze la doua goluri, scor 7-5, in minutul 17. In doar doar doua minute danezele au egalat, scor 7-7. Din minutul 25, echipa nordica a preluat conducerea pe tabela, scor 10-9, iar Radu Voina a cerut time-out, dar asta nu a folosit cu nimic echipei sale care a inceheiat primele 30 de minute condusa cu scorul de 13-10.

Repriza secunda a inceput la fel de greoi ca si prima, cu goluri putine, dar cu Danemarca in avantaj. In minutul 34, scorul era de 16-12 si doar aruncarile de sapte metri reusite de Narcisa Lecusanu si golurile lui Amariei au adus Romania la un singur gol diferenta, scor 18-17 in minutul 42. Golul reusit de Daniela Crap in minutul 43 a fost cel care a adus egalarea, scor 18-18. In minutul 45, extrema Ramona Maier a punctat pentru avantajul Romaniei, scor 19-20.

Dubla Narcisei Lecusanu a marit avantajul la trei goluri, in timp ce danezele nu au reusit sa puncteze. In minutul 47 cel de-al doilea portar al Romaniei, Paula Ungureanu, a fost scos pe targa din teren in urma unei cazaturi. In minutul 49, pe langa Carmen Amariei, Valentina Elisei a fost si ea eliminata, iar echipa Romaniei a ramas cu doar patru jucatoare de camp pe teren, scorul reducandu-se la 22-23. Publicul din sala macedoneana a dezaprobat maniera de arbitraj a celor doi arbitri la scorul de 23-23. In minutul 54, Romania avea un avantaj de doar un gol, scor 23-24, iar reusita Narcisei Lecusanu din 7 metri a dus diferenta la doua goluri, scor 23-25.

Pe finalul reprizei, aceeasi Lecusanu a punctat cu o aruncare de la 7 metri, iar tehnicianul danez a cerut time-out, simtind ca diferenta de trei goluri din minutul 58 este destul greu de recuperat pentru elevele sale. Ultimul minut al partidei a fost urmarit de public in picioare, scor 25-27.

  • Carmen Amariei: 'Echipa Romaniei a ajuns la maturitate si a demonstrat ca poate'

"Nationala Romaniei a dat dovada de forta de joc si a demonstrat ca are capacitatea sa gestioneze bine meciurile grele", a declarat handbalista pentru Newsin.

"Am crezut in noi si am revenit. Toate am fost pline de energie pozitiva si asta s-a vazut pe teren. Echipa Romaniei a ajuns la maturitate si a demonstrat ce poate. Urmatorul meci, cu Spania este cel mai greu din grupa principala, deoarece este urmatorul".

  • Narcisa Lecusanu: 'Echipa nordica a demonstrat ca este o forta, dar nationala tricolora a fost cea mai buna din teren.

Aceasta a mai afirmat ca "a fost un meci asa de tare pentru ca erau in joc doua puncte care noua ne vor fi de mare ajutor in grupa principala. Danemarca este o echipa buna, dar astazi noi am fost formatia cea mai buna".


  • Selectionerul Radu Voina, surprins de forta pe care a aratat-o echipa pe care o antreneaza

"Cred ca meciul de astazi a fost cel mai puternic din Grupa A. In repriza a doua m-a surprins cu o putere de lupta la care nu ma asteptam si in final a venit o victorie. Aceasta este victoria unei echipe".

Tehnicianul roman a dezvaluit si ce i-a soptit Cristian Gatu la ureche atunci cand l-a felicitat: "Domnul Gatu este un glumet, m-a sfatuit sa joc la 6 din 49".

Tot presedintele Federatiei Romane de Handbal pare a fi cel responabil cu buna dispozitie in sanul lotului feminin, Radu Voina declarand, pentru Cotidianul, ca Gatu a fost cel mai incercat de fete la un joc de mima.

Adevarul prezinta un interviu cu Maria Covaci, prima antrenoare a Cristinei Neagu, una din cele mai bune jucatoare in partida cu Franta: "Este o perfectionista. Cred ca va fi cea mai buna jucatoare de la Campionatul European", spune aceasta despre sportiva care face parte dintr-o generatie de exceptie, alaturi de Adriana Tacalie, Nicoleta Dinca sau Patricia Vizitiu.

"Pentru mine nu e o surpriza prestatia ei, pentru ca este o handbalista de mare clasa si va fi cea mai buna jucatoare a Europenelor. Nu isi doreste insa sa fie catalogata drept o vedeta pentru ca este o fata modesta si pentru ea conteaza mai mult echipa. Acesta este si motivul pentru care nu apare deseori in presa, este o perfectionista si intotdeauna crede ca este loc de mai bine. Mi-a spus ca atmosfera la echipa este foarte buna si, in opinia mea, Radu Voina are un mare merit pentru acest lucru", a declarat Maria Covaci pentru Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.