Fostul jucator de fotbal american, OJ Simpson, acum in varsta de 61 de ani, va trebui sa petreaca urmatorii 15 ani in spatele gratilor fiind invinuit de furtul unor suveniruri sportive dintr-un cazinou din Las Vegas, informeaza NewsIn.

Mai mult, in urma cu o saptamana judecatorul Jackie Glass a solicitat pedeapsa cu 18 ani de inchisoare pentru OJ Sipson si prietenul acestuia Clarence Stewart, implicat la randul sau in jaful respectiv. Cei doi au fost acuzati de rapire si conspiratie criminala dupa ce la data de 13 septembie 2007 au patruns inarmati si au furat unele suveniriuri sportive dintr-un cazinou din Las Vegas.

Simpson, 61 de ani, a declarat ca ii pare rau pentru fapta comisa, dar a precizat ca nu a vrut decat sa recupereze unele bunuri personale fara a rani pe cineva.

Fostul jucator de fotbal americant a fost implicat in urma cu 13 ani intr-un scandal pe care publicatiile din Statele Unite l-au numit "procesul secolului". Simpson a fost banuit la acea vreme ca si-a ucis fosta sotie, pe Nicole Brown Simpson, si pe prietenul acesteia, Ronald Goldman.

La 13 septembrie 2007, potrivit acuzarii, fostul sportiv a intrat impreuna cu cinci barbati inarmati intr-un hotel-cazino din Las Vegas, de unde au furat suveniruri sportive, sub amenintarea armelor.
"Ati intrat in camera, ati luat arme si ati recurs la forta. Acest lucru inseamna jaf armat, cu o arma care poate provoca moartea", a spus judecatoarea. Ea a refuzat sa il puna in libertate pe Simpson in asteptarea rezultatului apelului pe care avocatii sai au spus ca vor sa il depuna.

"Ar fi putut fi mai rau", a spus unul dintre avocatii apararii, Yale Galanter, dupa pronuntarea verdictului. "Evident, este indurerat ca o sa petreaca noua ani in inchisoare, insa cred ca este o usurare ca nu a fost condamnat la inchisoare pe viata", a adaugat el.

Conform pledoariilor avocatilor lui Simpson, el nu dorea decat sa recupereze obiectele care i-au fost furate, dar acest lucru nu i-a convins pe jurati. Intregul incident a fost inregistrat pe suport audio.
Simpson, sportiv american de culoare si vedeta a anilor '70, a fost suspectul principal in cel mai controversat dosar penal din Statele Unite: achitarea sa in procesul din 1995 privitor la uciderea fostei sale sotii Nicole Brown si a prietenului acesteia, Ronald Goldman.

Multi americani considera ca Simpson a scapat de o pedeapsa meritata, insa Glass a declarat ca acum "nu s-a judecat ceea ce a facut Simpson in trecut". "Multi nu sunt de acord cu verdictul din 1995, insa acest lucru nu este important pentru mine", a subliniat judecatoarea. "Atunci cand am luat acest dosar, nu ne-am spus: 'Sa il punem pe O.J intr-o lumina proasta'", a spus procurorul David Roger. "Juratii au stiu ca acest proces se refera la fapte si nimic mai mult", a subliniat el.

Fred Goldman, tatal lui Ronald Goldman, si-a exprimat "gratitudinea" fata de judecatoarea Glass si a spus ca "acest nenorocit va ramane in inchisoare foarte mult timp, acolo unde ii este locul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.