"Nu am vazut intalnirea, dar am auzit ca a fost un super meci. Astea sunt partidele adevarate, cu adversari valorosi. Felicitari, merita din plin sa fie campion", a spus Doroftei.

Fostul mare pugilist a explicat amuzat si momentul in care Lucian Bute a fost trimis la podea de adversarul sau: "Se mai intampla sa mai fi si dat de pamant, daca stai in ploaie nu ai cum sa nu te uzi. Cel mai important pentru Bute este ca si-a pastrat centura de campion".

Pugilistul Lucian Bute l-a invins la puncte, sambata dimineata, pe mexicanul Librado Andrade si romanul si-a pastrat astfel centura de campion mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, in cadrul unui meci in care ambii pugilisti au facut cunostinta cu podeaua.

Toti cei trei arbitri ai meciului de la Montreal l-au vazut castigator pe Lucian Bute, care a inceput bine meciul, a dominat, iar in repriza a 10-a l-a trimis la podea pe Andrade, mexicanul aflandu-se pentru prima data in cariera sa in aceasta ipostaza.

Andrade a trecut cu bine peste acest moment, a rezistat loviturilor si, mai mult, in repriza a 12-a (ultima) l-a trimis si el pe Bute la podea dupa o serie de lovituri. Romanul a fost numarat pana la ultimele secunde si a fost salvat de gongul final.

Aceasta a fost cea de-a 23-a victorie pentru Lucian Bute la profesionisti, pugilistul roman pastrandu-si astfel titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.