Sport 18 August 2008 04:01
La ultimele competitii sportive din cadrul JO, romanii au reusit sa obtina in continuare medalii de aur, demonstrand valoarea Lotului Olimpic Roman

Astfel Sandra Izbasa "le-a suflat" americancelor aurul de la sol, Constantina Dita Tomescu a obtinut titlul olimpic in proba de maraton, iar echipajul feminin de 8+1 al Romaniei a urcat pe treapta a treia a podiumului.

Sandra Izbasa a devenit campioana olimpica la sol

Gimnasta romanca Sandra Izbasa a devenit campioana olimpica, dupa ce s-a clasat duminica pe locul intai in finala de la sol a concursului individual pe aparate, informeaza site-ul oficial al competitiei de la Beijing.

Izbasa, dubla campioana europeana la acest aparat, in 2006 si 2008, a obtinut nota 15.650, fiind urmata in clasament de doua sportive din SUA: Shawn Johnson-15,500 si Anastasia Liukin-15,425. In urma acestei performante, Romania are 8 medalii la actuala editie a JO de la Beijing: 4 de aur, 1 de argint si 3 de bronz.



Constantina Dita Tomescu a castigat titlul olimpic in proba de maraton

Atleta romana Constantina Dita Tomescu a cucerit duminica prima medalie olimpica de aur din istoria Romaniei in proba de maraton, dupa ce a terminat cursa de la Beijing cu timpul de 2h:26':44'', informeaza Reuters.

Pe locul 2 s-a clasat Catherine Ndereba (Kenya) cu 2:27:06, in timp ce medalia de bronz i-a revenit lui Zhou Chunxiu (China) cu 2:27:07. O alta sportiva din Romania care a luat parte in finala probei de maraton, Lidia Simon, s-a clasat pe locul 8 cu timpul de 2:27:51.

Cristina Casandra a ocupat locul 5 in finala probei de 3000 m obstacole

Atleta Cristina Casandra s-a clasat duminica pe locul 5, cu timpul de 9:16.85, in finala probei de 3.000 de metri obstacole, ceea ce reprezinta un nou record national, informeaza site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Primele trei pozitii au fost ocupate de Gulnara Samitova (Rusia) care, cu timpul de 8:58.81, a stabilit un nou record mondial, Eunice Jepkorir (Kenia)-9:07.41 si Ekaterina Volkova.

Marian Dragulescu a ocupat locul 7 in finala de la sol

Gimnastul roman Marian Dragulescu s-a clasat duminica pe locul 7 in finala de la sol a concursului individual pe aparate, informeaza site-ul oficial al competitiei de la Beijing.

Dragulescu, triplu campion mondial la acest aparat, a ratat a doua diagonala a exercitiului, primind o nota de 14,850. Primele trei pozitii au fost ocupate Zou Kai (China)-16.050, Gervasio Deffer (Spania)-15.775 si Anton Golotsutskov (Rusia)-15.725. Marian Dragulescu va fi prezent luni si in finala de la sarituri.

JO 2008 - Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei a cucerit medalia de bronz

Echipajul Romaniei format din Constanta Burcica, Viorica Susanu, Rodica Serban, Eniko Barabas, Simona Musat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat si Elena Georgescu a cucerit duminica medalia de bronz in proba de 8+1, noua campioana fiind SUA, informeaza site-ul oficial al JO de la Beijing.

Echipajul Romaniei a reusit un timp de 6:07,25, fiind devansat de echipajul din Olanda (locul II, cu timpul de 6:07,22) si de cel din SUA (locul I, cu 6:05,34). In 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, echipajul de 8+1 al Romaniei format din Aurica Barascu, Georgeta Damian, Rodica Florea, Liliana Gafencu, Elena Georgescu, Doina Ignat, Elisabeta Lipa, Ioana Papuc si Viorica Susanu a cucerit titlul olimpic. Romania a ratat cel de-al 4-lea aur consecutiv in aceasta proba. Ultimul bronz la 8+1 rame dateaza din 1980, de la JO de la Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.