Cele cinci confederatii sindicale au schimbat data apelului pentru intreruperea voluntara a activitatii de catre toti angajatii, acesta fiind lansat pentru miercuri, 3 noiembrie, intre orele 12.00 si 16.00, cand este sedinta de Guvern, desi ziua initiala fusese luni, 1 noiembrie.

  • Sindicalistii indeamna la greva pe 3 noiembrie

Confederatia "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia Meridian sunt decise sa continue actiunile de protest. Drept urmare, cele cinci confederatii au decis sa ceara tuturor angajatilor din Romania sa intrerupa activitatea in fiecare miercuri, incepand cu data de 3 noiembrie.

In cadrul discutiilor anterioare, care s-au purtat inclusiv cu reprezentantii arcului guvernamental, sindicatele au constatat divergente de pareri chiar in sanul actualei coalitii la putere. "In vreme ce Guvernul insista ca salariul minim brut garantat in plata sa nu creasca mai mult de 640 de lei, PDL a propus ca acesta sa fie de 720 lei, iar UDMR a propus ca salariul minim sa fie de 740 lei", spun liderii sindicali.

Dincolo de tratarea acestui subiect "la modul neserios de catre Guvern cu sindicatele", prin neprezentarea unei oferte unitare, cele cinci confederatii au mai constatat faptul ca Executivul refuza "cu obstinatie" dialogul social, ignorand revendicarile prezentate de partea sindicala.

"Din pacate, senatorii si deputatii puterii nu au inteles sa respecte solicitarile cetatenilor. Drept urmare, au preferat sa fuga de raspundere si sa se subordoneze indicatiilor de sus, ramanand in banci si refuzand sa-si exercite dreptul la vot in ciuda multimilor care au cerut in fata Parlamentului dreptul la viata decenta. Regretam gestul lor. Procedand astfel, si-au calcat propriile convingeri in picioare si, din pacate, au lasat inca o data sa se piarda oportunitatea unei schimbari in bine pentru cetateni, ajutandu-i cuminti si docili pe potentatii zilei sa continue a-si exercita puterea in mod despotic, autoritar"
, spun sindicalistii.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

  • Greva in Romania?

Liderii sindicali propun intreruperea voluntara a lucrului pana la intocmirea formalitatilor pentru greva generala, "care va duce la demiterea Guvernului".

"Este valabil si pentru partea patronala. Faptul ca nu exista solutii, iar cele care sunt vehiculate, si as da un singur exemplu, strategia fiscal bugetara, nu insemana decat o acutizare a situatiei actuale, o stagnare in care de fapt situatia de astazi se va continua si pe urmatorii patru ani, ceea ce inseamna pur si simplu o cadere extraordinar de puternica a Romaniei din toate punctele de vedere. Acest lucru ne face sa continuam lupta si singura forma este aceasta greva",a explicat Bogdan Hossu la Antena 3, potrivit Realitatea.

Acesta a explicat modalitatea de protest: "Salariatii la locul de munca pur si simplu isi intrerup activitatea si nu mai muncesc mai departe. Este simplu, nu este complicat si este o actiune care se poate desfasura timp de patru ore fara niciun fel de probleme", a explicat Hossu.

Citeste si:
Sindicaliștii din Educație, întâlnire cu premierul Ciucă. Anunță...
Sindicaliștii din Educație,...

Bogdan Hossu a declarat pentru Antena 3 ca sindicalistii sunt hotarati sa continue lupta, singurul mod de a face acest lucru fiind greva generala.

Un indemn similar a facut, miercuri, si liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, spunand ca toti bugetarii ar trebui sa opreasca lucrul in semn de solidaritate cu manifestantii din Capitala
, potrivit Antena 3.

Citeste si: [VIDEO] Incidente violente la mitingul din Capitala

Mii de romani au protestat miercur in Capitala

Legea Educatiei: Profesorii refuza sa intre la ore


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.