Miile de protestatari revoltati au fortat gardul din fata Parlamentului, jandarmii intervenind in forta.

  • Protestatarii au avut o noua tentativa de a rupe gardul, moment in care jandarmii au intrat mai violent in protestatari. In urma incidentului, doi barbati au fost raniti iar o femeie a lesinat. Toti au fost preluati de ambulante si s-au aflat sub supraveghere medicala.

Protestatarii din Piata Constitutiei au aruncat cu sticle, brichete si umbrele si s-au imbrancit cu fortele de ordine.
Incidentul a fost declansat in momentul in care protestatarii l-au vazut pe Emil Boc la tribuna Parlamentului, pe monitoarele amplasate in Piata Constitutiei.

"O parte dintre cei aflati in fata scenei au incercat din nou sa forteze dispozitivul de ordine publica. Opt persoane au fost extrase din multime si vor fi trimise la sectiile de politie pentru instigare la violenta", a spus la Realitatea TV purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru.

  • Protestatarii, fata in fata cu jandarmii

Aflati in fata Palatului Parlamentului de aproximativ doua ore, sindicalistii au fortat mai multe garduri de protectie din Piata Constitutiei, reusind sa le indeparteze.

Cordonul de jandarmi a fost intarit cu detasamente formate din scutieri si forte de ordine, fapt ce i-a infuriat si mai mult pe protestatari. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat ca protestatarii au indepartat cateva garduri care delimitau zona de protest, insa au fost imediat inconjurati de jandarmii din trupele speciale. Dupa ce sindicalistii au indepartat gardurile de protectie, trupele speciale de jandarmi s-au mobilizat si au format un lant uman in spatele portilor de intrare in curtea Palatului Parlamentului.

  • "Poporul roman" se revolta

Multimea a continuat sa huiduie si sa forteaza cordonul de protectie, imbrancindu-se cu jandarmii. In timpul incidentului, sindicalistii au aruncat spre jandarmi cu sticle si veste, precum si cu bucati din parapetii de plastic aflati pe strada, care delimiteaza sensurile de mers.
Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Protestatarii au strigat "Jos Guvernul", "Jos Basescu" si "Noi suntem poporul".
Primii protestatari care au fortat gardul de protectie au fost cei din stanga scenei, membri ai sindicatului Sanitas Iasi, acestia fiind urmati de manifestanti din dreapa scenei, de la "Cartel Alfa", SNFP, Sanitas Cluj, Federatia Columna si BNS.

La ora transmiterii acestei stiri, protestatarii sunt la doi-trei metri de jandarmi, care s-au grupat pe cinci randuri, pe troturarul din fata intrarii in curtea Palatului Parlamentului. Liderii sindicali le-au cerut manifestantilor, de la tribuna, sa renunte la acest demers, astfel ca oamenii s-au linistit. Peste 5.000 de jandarmi si politisti au fost mobilizati pentru actiunile de protest.

De la inceputul protestului, cinci dintre participantii la miting s-au simtit rau si au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar patru dintre acestia a fost dusi de urgenta la spital
.

In timp ce jandarmii spun ca au iesit in strada peste 30.000 de sindicalisti, sindicatele sustin ca in strada au iesit deja 100.000 de persoane, potrivit Realitatea TV.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Alarma de gradul I in Capitala in timpul protestului

A inceput mitingul: Mii de romani protesteaza in Capitala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.