Profesorii protesteaza fata de asumarea raspunderii fata de Legea Educatiei. Cadrele didactice au recurs la greva japoneza.

Mai multi profesori din localitatile Vulcan si Lupeni din Valea Jiului au refuzat joi sa intre la ore, declansand un protest spontan, in timp ce la Salaj, peste 4000 de cadre didactice au intrat in greva japoneza, refuzand sa predea.

  • "2009-sa traiti bine, 2010-sa traiti 25 la suta, 2011- mai traiti? "

Peste 50 de membri ai Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean (SLIPC) au protestat in fata Prefecturii Cluj fata de asumarea raspunderii Guvernului pentru Legea educatiei.

Sindicalistii s-au adunat in jurul orei 12.00 in fata Prefecturii, unde au scandat: "Vrem o lege pentru noi, legea voastra e gunoi", "Jos Guvernul inuman, jos Basescu dictator", "Profilul de competenta al Guvernului Boc - hotia, prostia si megalomania".

De asemenea, protestatarii poarta o pancarta cu poza lui Basescu in uniforma de comandant de nava pe care scrie "Cel mai mare «distrugator» al Romaniei".

Presedintele SLIPC, Lucia Cojocaru, a declarat ca actiunea este indreptata impotriva asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, in conditiile in care sindicalistii sustin ca legea ar fi trebuit dezbazuta in Parlament, fiind una organica si cu efecte pe termen lung asupra educatiei: "Nu suntem de acord cu asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, ci trebuia sa aiba loc o dezbatere parlamentara. Au fost depuse la aceasta lege peste 1.200 de amendamente, chiar si noi am depus peste 150, iar acestea dupa asumare o sa fi pierdute", a spus acesta.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe Legea educatiei, desi opozitia a cerut amanarea acesteia pana se pronunta Curtea Constitutionala.

Citeste si: Sindicalistii instiga la greva in toata tara

Citeste si:
Cultele religioase cer ca Religia să fie materie opțională la...
Cultele religioase cer ca...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.