Ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomitianu a declarat vineri noapte ca cei care au muncit isi vor primi banii, dar nu pot fi date stimulente pe criterii sociale, ci in funcţie de performante. Acesta a precizat ca negocierile cu sindicatele continua in aceasta dimineata.

La finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor acesta a declarat ca stimulentele vor fi acordate pe criterii de performante, nu cum au propus liderii sindicali, pe criterii sociale. Acesta a explicat ca nu poate da stimulente in judete care nu au realizat planul minimal de incasare, adaugand ca Romania imprumuta foarte multi bani.

In ceea ce priveste planul de incasare, Ialomitianu a precizat ca acesta difera in functie de capacitatea fiscala a fiecarui judet, astfel ca nu pot fi acordate stimulente egale peste tot. Acesta a adaugat insa ca vrea sa ii stimuleze pe cei care au depasit planul si care au muncit mai mult.
Intrebat daca va demisiona daca nu va ajunge la o intelegere cu sindicatele in cazul stimulentelor, Gheorghe Ialomitianu a spus ca atata vreme cat respecta legea si este corect fata de oameni nu are niciun motiv sa isi dea demisia, relateaza MEDIAFAX.

  • Marica: Negocierile sunt bocate, Ialomitianu nu mai vrea sa semneze pentru acordarea stimulentelor

Negocierile de la Ministerul Finantelor privind stimulentele sunt blocate, iar ministrul Gheorghe Ialomitianu nu mai vrea sa semneze pentru acordarea acestora, a declarat la randul sau, vineri noapte, liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica.

Presedintele "Sed Lex" a spus ca ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, nu isi mai recunoaste promisiunile facute angajatilor care au protestat timp de doua zile la Ministerul Finantelor. "Este un ministru incoerent si incompetent. De sase ore ne certam cine sa primeasca stimulente si cine nu", a adaugat Vasile Marica la iesirea din sediul Ministerului Finantelor.

In conditiile in care nu a reusit sa duca greva angajatilor de la Ministerul Finantelor la bun sfarsit si sa le obtina acordarea stimulentelor, Vasile Marica isi va depune demisia, pentru ca nu se mai considera un lider care are un cuvant de spus
.

Citeste si:
Negocierile pentru eliberarea prizonierilor din Gaza au eșuat
Negocierile pentru eliberarea...

Potrivit liderului "Sed Lex", la discutiile din comisie sindicalistii propuneau anumite criterii, iar ministrul Ialomitianu nu era de acord cu niciunul dintre acestea, motivand ca nu are acordul de la premier. Comisia formata din reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai sindicatelor s-a reunit vineri dimineata pentru a stabili indicatorii de performanta dupa care vor fi identificati angajatii care au contribuit la cresterea veniturilor bugetare si care vor primi stimulente. Discutiile s-au incheiat dupa mai bine de 12 ore, fara niciun rezultat.

Citeste pe acelasi subiect:

Romania, paralizata de greve

[VIDEO] "Deznodamantul" protestului spontan de la Finante


[VIDEO] Boc, impotriva "mecanismul pervers" al stimulentelor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.