Premierul Emil Boc a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca "mecanismul pervers" de la Ministerul Finantelor legat de acordarea stimulentelor va fi corectat prin lege, astfel incat stimulentele vor fi acordate numai in functie de performanta.

Boc a spus ca un profesor sau un medic care opereaza pe creier sau pe cord ar fi la fel de indreptatit sa primeasca stimulente.

"Mecanismul pervers de la Finante se va corecta prin lege, iar stimulente vor fi acordate doar pe baza de performanta", a spus Boc.

El a sustinut ca prin legile care sunt promovate acum va fi introdus un sistem echitabil de salarizare pentru toate persoanele platite din banii publici, inclusiv pentru angajatii de la Finante, transmite MEDIAFAX.

Sute de angajati din Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au declansat miercuri un protest spontan, nemultumiti ca nu aprimit in ultimele doua luni stimulente financiare. Ulterior, protestul s-a extins la nivelul intregii tari.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, le-a spus, joi, angajatilor ca stimulentele pe august si septembrie vor fi deblocate, dupa ce o comisie formata din sindicalisti si reprezentanti ai MFP va analiza modul de acordare.

Liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat ca angajatii din Finante asteapta ca ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, sa semneze documentele oficiale pentru acordarea stimultentelor, pana atunci ei reluandu-si activitatea.

In cazul in care Ialomiteanu se va razgandi, angajatii "nu isi vor mai relua activitatea decat atunci cand ministrul Finantelor va demisiona", a afirmat Vasile Marica.

Revolta spontana s-a mutat de la Finante la Educatie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.