Un copil in varsta de opt ani care a ajuns, vineri seara, la Spitalul Municipal Oltenita, cu o plaga la genunchi, a murit, duminica, in unitatea medicala, iar parintii acestuia ii acuza de malpraxis pe medici.

Potrivit directorului interimar al Spitalului Municipal Oltenita, Liliana Petculescu, copilul a suferit o fractura la picior si a fost adus vineri in unitatea medicala, unde i s-a aplicat o atela gipsata, relateaza MEDIAFAX.

Ulterior, copilul a fost trimis acasa, iar duminica a revenit la spital pentru control.

"In momentul in care a revenit in spital pentru control copilului i s-a facut rau, era palid, iar echipa medicala a constatat ca acesta a intrat in coma. In jurul orei 16.00, copilul a fost intubat si resuscitat si a decedat in jurul orei 17.30. Nu inteleg ce s-a intamplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrala. Echipa medicala a facut tot ceea ce prevede protocolul in asemenea situatii, dar copilul nu a mai putut fi salvat ", a declarat Petculescu.

Potrivit acesteia, copilul a fost dus la morga Spitalului Judetean din Calarasi, iar in cursul acestei zile se asteapta rezultatul necropsiei.

Directia de Sanatate Publica din Calarasi a inceput o ancheta in acest caz.

Familia copilului ii acuza de malpraxis pe medici, afirmand ca baiatul era "perfect sanatos" in momentul in care a fost internat si ca avea o simpla rana la genunchi, dupa ce a cazut in parc si s-a lovit.

Unchiul copilului a spus ca baiatului i s-a facut rau, duminica, imediat ce medicii i-au pus o solutie perfuzabila cu antibiotic.

  • Politia ancheteaza

Politia Calarasi a declansat o ancheta in cazul copilului care a murit la Spitalul Municipal Oltenita. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi, Politia municipiului Oltenita a fost sesizata de catre conducerea spitalului din localitate ca la Camera de Garda Pediatrie a murit un copil, iar rudele acestuia provoaca scandal.

"La fata locului au mers agenti de siguranta publica si politisti de investigatii criminale, care au constatat ca baiatul de opt ani a fost adus, duminica, la Camera de Garda Pediatrie, diagnosticul principal mentionat in fisa de spitalizare de zi fiind «sindrom dispeptic», iar diagnosticul secundar fiind «traumatism genunchi stang suturat». Conform declaratiilor verbale ale medicului de garda si ale medicului primar cardiologie, precum si a datelor inscrise in fisa de spitalizare de zi, duminica, la ora 16.15, starea generala a copilului s-a alterat brusc, fiind facute manevre de resuscitare cardio-respiratorii timp de o ora si 15 minute, iar la ora 17.30 a fost declarat decesul", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, inspector Ramona Tudor.

Citeste si:
Moartea lui Mihai Eminescu, caz de malpraxis. Geniul a fost...
Moartea lui Mihai Eminescu,...

Ea a precizat ca politistii fac sesizari pentru stabilirea conditiilor in care a survenit decesul copilului.

  • Copilului ii fusese administrat antibiotic cu cateva ore inainte de deces

Conducerea Spitalului Municipal din Oltenita afirma ca baietelului de opt ani care avea o rana la picior si care a murit in unitatea medicala ii fusese administrat un antibiotic, cu cateva ore inainte de deces, dar exclude varianta ca baiatul sa fi facut soc anafilactic din cauza acestuia.

Directorul interimar al Spitalului Municipal din Oltenita a declarat ca familiei baietelului i se recomandase, vineri, cand copilul a ajuns la spital, a fost tratat, apoi lasat sa plece acasa, sa i se administreze un antibiotic pe baza de ampicilina.

Liliana Petculescu a spus ca medicii nu stiu daca antibioticul i-a fost dat copilului acasa, insa acelasi tratament i-a fost administrat baiatului duminica, atunci cand a revenit la control, cu cateva ore inainte de deces.

Citeste si:
Război Israel - Hamas. Numărul morților în Țara Sfântă depășește...
Război Israel - Hamas....

"Copilul ranit la joaca a fost primit vineri la spitalul nostru, i s-a curatat si suturat rana de la genunchi, i s-a aplicat o atela gipsata, iar ulterior i s-a recomandat familiei sa i administreze acasa un antibiotioc pe baza de ampicilina. Noi nu stim in acest moment daca baiatului i s-a administrat acest tratament. Ulterior, duminica, acest copil trebuia sa vina pentru ca rana sa fie vazuta si toaletata de catre medic, dar dimineata copilul a inceput sa se simta rau, sa aiba varsaturi. A fost adus din nou la spital de catre rude, avea si un inceput de febra, de 37,8 grade, a fost tratat si i s-a administrat un antibiotic pe baza de ampicilina, identic cu cel recomandat, vineri, familiei", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX directorul interimar al Spitalului Municipal din Oltenita, Liliana Petculescu.

Aceasta exclude posibilitatea ca baiatul sa fi facut soc anafilactic ca urmare a administraririi antbioticului.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

"Daca era sa fie un soc anafilactic, il facea atunci la ora 13.00, cand a fost tratat cu antibiotic, nu la cateva ore dupa aceea, in momentul in care doctorul avea o discutie cu copilul si il intreba ce varsta are, iar brusc i s-a facut rau si a intrat in coma. A fost o doza normala de antibiotic pentru un copil de opt ani", a mai spus Lliliana Petculescu.


Un caz similar s-a inregistrat la sfarsitul lunii mai la Spitalul Judetean din Slatina, unde un copil in varsta de noua ani a murit la patru zile dupa ce a fost adus la unitatea medicala pentru a i se trata o fractura la antebratul stang.


In acest caz, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de munca ale celor doi medici care l-au tratat pe copil.
Citeste si:
Cutremur de 6,8 pe scara Richter în Maroc: bilanțul a crescut la...
Cutremur de 6,8 pe scara...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.