Cutremurul devastator care a lovit Marocul în cursul nopții de vineri spre sâmbătă a înregistrat peste 600 de morți și 329 de răniți, arată bilanțul oficial provizoriu publicat de Ministerul de Interne.

Cutremur cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter în Maroc

UPDATE 17:30: Numărul persoanelor care au murit în Maroc în urma cutremurului a ajuns la 1.037, iar numărul răniților se ridică la aproximativ 1.200, potrivit televiziunii de stat care citează Ministerul de Interne.

UPDATE 13:00 Numărul morților cutremurului care a lovit Marocul a depășit 800, transmite CNN.

„Conform unui bilanţ provizoriu, acest cutremur a dus la moartea a peste 600 de morți în provinciile şi comunele al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua şi Taroudant”, a indicat ministerul într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, 153 de persoane au fost rănite şi internate în spital. Seismul a fost înregistrat după ora 23:00, mai exact la 22.11 GTM, la sud-vest de orașul turistic Marrakech, la 320 de kilometri la sud de capitala Rabat. Adâncimea cutremurului cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a fost estimată la 18,5 de kilometri, conform Institutului American de Geofizică (USGS).

Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat, la rândul său, că seismul a avut o magnitudine de 7 grade pe scara Richter şi că epicentrul său a fost situat în provincia Al-Haouz.

„Nu sunt prea multe pagube, mai multă panică. În timpul cutremurului s-au auzit ţipete. Oamenii sunt în pieţe, în cafenele, preferă să doarmă afară. Sunt bucăţi din faţade care au căzut”, a declarat pentru AFP un locuitor din Essaouira, la 200 de kilometri vest de Marrakech.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Septembrie 2023 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.