Forțele de securitate spun că militanții au fost goniți înapoi în Fâșia Gaza, dar se pregătesc pentru un război de gherilă și au recrutat peste 300 de mii de rezerviști. Numărul morților în Israel a ajuns la 1.200, în timp ce peste 900 de persoane au fost ucise în Gaza. Alții au fost răpiți și nu se mai știe nimic despre ei. Israelienii își plâng rudele dispărute, în vreme ce armata găsește sute de cadavre, printre care și zeci de bebeluși.

Război Israel - Hamas

Israelul a intrat în cea de-a cincea zi de război după ce diferite grupuri teroriste palestiniene au atacat, într-un asalt surpriză în mai multe direcții, condus de Hamas, din Fâșia Gaza.

Oraşul Ashkelon e sub asediu, iar rachetele lasă în urmă imagini de sfârşit de lume. Zeci de proiectile trimise din Fâşia Gaza au fost interceptate de sistemul de apărare antiaerian Iron Dome. Câteva au nimerit străzile și portul din localitate.

Între timp, armata israeliană a făcut descoperiri macabre: au găsit într-un kibuț peste o sută de cadavre, printre care se aflau și bebeluși decapitați.

„Aţi văzut cu cine ne luptăm. Luptăm împotriva unor bestii cu chip de om. Aceasta este ISIS din Gaza. Cu asta ne luptăm”, a declarat Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării.

IDF vizează sute de poziții Hamas în Gaza

IDF continuă loviturile ample asupra pozițiilor teroriste din Fâșia Gaza. Conform televiziunii I24news, cartierul Al Furkan a fost atacat de trei ori în ultimele 24 de ore, vizând peste 450 de locații.

Un raport al palestinienilor a transmis că unul dintre atacuri l-a vizat pe liderul suprem militar al Hamas, Mohammed Deif. Se pare că vărul teroristului ar fi fost ucis.

SUA face planuri pentru a ajuta Israelul

Bilanțul din Israel este înfiorător, iar Statele Unite ale Americii continuă să facă planuri pentru a ajuta țara. Joe Biden a avut o convorbire telefonică inclusiv cu premierul israelian.

„Este o perioadă dificilă. Am fost loviţi sâmbătă de un atac a cărui sălbăticie pot spune că nu am mai văzut-o de la Holocaust. Sunt mai rău decât ISIS şi trebuie să-i tratăm ca atare”, Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2023 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.