Sâmbătă dimineață, mai multe rachete lansate din Fâșia Gaza au lovit Israelul. Țara a declarat „stare de război”. Premierul Benjamin Netanyahu a atenționat populația să părăsească Gaza, deoarece Israelul va transforma părți din ea "în ruine".

Război între Israel și Fâșia Gaza. Locuitorii sunt atenționați să părăsească Gaza

Conflictul armat dintre Israel şi gruparea Hamas din Fâșia Gaza a pornit din nou, sâmbătă dimineață. Acesta se transfomă într-o adevărată tragedie națională. Sâmbătă dimineață, teroriștii palestinieni din Fâșia Gaza au lansat zeci de atacuri cu rachete asupra mai multor orașe din Israel.

Ciocnirile dintre armata israeliană și teroriști sunt tot mai violente. Cel mai grav este că au de suferit civilii. În urma atacurilor au decedat 300 de persoane, iar alte 1.500 au fost rănite. Ba mai mult, teroriştii palestinieni au bombardat oraşul Tel Aviv în timpul nopţii. Consiliul Naţional de Securitate al Israelului a decis să înceapă o operaţiune prin care să distrugă capacităţile militare ale Hamas din Fâşia Gaza.

Guvernul din Israel a întrerupt furnizarea energiei electrice în Gaza. Premierul israelian a anunţat că ţara este în război şi i-a îndemnat pe cetățeni să plece cât mai repede din Gaza. Acesta a promis că teroriştii vor plăti un preţ fără precedent pentru atacurile săvârșite.

"Vom fi victorioși în acest război, în ciuda unui preț insuportabil. Aceasta este o zi foarte dificilă pentru noi toți", a explicat Benjamin Netanyahu.

Netanyahu a menționat că "toate locurile în care Hamas este desfășurată, se ascunde și operează, vor fi transformate în dărâmături".

"Le spun locuitorilor din Gaza: Plecați acum, pentru că vom acționa în forță peste tot", a transmis premierul.
Citeste si:
Israelul a permis intrarea a 140.000 de litri de combustibil în...
Israelul a permis intrarea a...

Netanyahu a mai subliniat că soldații israelieni "îi elimină în prezent pe teroriști din ultimele comunități" și "restabilesc controlul".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2023 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.