140.000 de litri de combustibil vor fi livrați în Fâșia Gaza, după permisiunea dată de Israel.

140.000 de litri de combustibil vor intra în Fâșia Gaza

Cabinetul de război al Israelului a permis intrarea a 140.000 de litri de combustibil în Gaza, la fiecare două zile, după solicitarea făcută de Washington.

Decizia a fost luată pe marginea situației critice și a sărăciei care domină în ultima perioadă în Fâșia Gaza, a lipsei de electricitate, apă potabilă și alte ajutoare.

După izbucnirea conflictului armat din 7 octombrie 2023, în urma căruia au murit 1.200 de persoane, iar alții 240 au fost luați ostatici, Israelul a aplicat un control stric asupra tuturor bunurilor care intră în Gaza, teritoriu controlat de teroriștii grupării Hamas.

De atunci, Israelul a fost de acord să permită accesul camioanelor încărcate cu ajutoare umanitare, însă doar după inspecții stricte. Miercuri a fost permisă intrarea unei cantități mici de combustibil pentru a menține în mișcare camioanele cu ajutoare ale Agenției Națiunilor Unite pentru Ajutoare și Lucrări (UNRWA).

Potrivit unui oficial al Departamentului de Stat al SUA, Israelul a permis într-un final intrarea a 120.000 de litri de combustibil la fiecare 48 de ore pentru camioanele UNRWA și pentru alte necesități precum desalinizarea apei, pomparea apelor uzate, brutării și spitale în sudul Fâșiei Gaza.

Alte 20.000 de litri de combustibil vor fi lăsate să intre în Gaza la fiecare două zile pentru a alimenta generatoarele de energie ale companiei de telecomunicații Paltel. Firma a atenționat că se poate ajunge la o pană de curent iminentă a rețelei de telefonie mobilă din cauza lipsei de combustibil.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2023 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.