Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, raspunzand unei intrebari referitoare la raspunderea guvernantilor in cazul OUG 107/2010 (privind plata CAS pentru pensiile sub 740 lei), ca "nici daca-i impusti nu e suficient", el aratand ca cele 2,2 milioane de pensionari carora li s-au retinut bani trebuie sa primeasca si scuze.

"Ganditi-va ca am pierdut cinci luni. In luna noiembrie aceste Comisii (de Sanatate si de Munca, n.r.) prin votul majoritatii lor, au dorit sa rezolve problema si Anastase nu a vrut. Deci ce raspundere? Ce sa spun? Nici daca-i impusti nu e suficient", a spus Ponta.

Intrebat daca ar putea exista o raspundere penala, Ponta a replicat: "Cate penale mai are Roberta Anastase? Ce sa facem? Celor 2,2 milioane de pensionari trebuie sa li se ceara scuze, sa li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenta si ticalosie. Pentru ca retrimiterea de doua ori la Comisie e mai mult decat incompetenta, e ticalosie".

Pensionarii isi vor primi banii inapoi: Guvernul a cedat!

El a precizat ca ministrii Muncii si Sanatatii nu au venit la audierile din Comisiile de resort, desi au fost chemati, pentru ca, probabil, isi strang lucurile din birouri inainte de dezbaterea si votul motiunii de cenzura depus de opozitie, informeaza MEDIAFAX.

"Asta este responsabilitatea Guvernului actual. Este un Guvern pe duca. Probabil ca oamenii isi strang lucrurile din birouri
", a spus Ponta.

650 de milioane lei, datoria pe 2012 a Guvernului fata de pensionari

Liderul PSD a precizat ca actuala putere comite ilegalitati si abuzuri avand functia de presedinte al Camerei, detinuta de Roberta Anastase, despre care a spus ca este o "persoana dispusa la un nivel oricat de jos al ilegalitatilor".

"In primul rand, vorbim de o responsabilitate politica. Repet, daca as fi fost prim-ministru, doamna Boghicevici pleca in aceeasi zi. Si doi – si acum trebuie sa intelegeti de ce se tin cu dintii de scaunul Robertei Anastase – uitati-va cate abuzuri si cate ilegalitati comit tot timpul avand functia si avand o persoana dispusa la un nivel oricat de jos al ilegalitatilor”, a mai spus Ponta.

Citeste si Instantele sunt suprasolicitate din cauza cererilor pensionarilor

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.