Comisiile de sanatate si munca ale Camerei au aprobat restituirea esalonata a banilor retinuti pensionarilor pentru contributiile la sanatate.

La sedinta celor doua comisii reunite au participat doar deputatii din opozitie, astfel incat cvorumul de sedinta nu a fost intrunit. De asemenea, de la sedinta comisiilor au absentat ministrii Sanatatii si Muncii, desi acestia fusesera invitati.

Deputatii PSD si PNL din comisiile de sanatate si de munca au pus astazi in acord OUG 107/2010 cu decizia Curtii Constitutionale, hotarand ca pensionarii vor plati la stat contributia de 5,5% doar daca au pensii mai mari de 740 de lei.

Totodata, acestia au aprobat un amendament care prevede ca sumele retinute in mod incorect din pensii vor fi restituite,incepand cu data adoptarii OUG, esalonat, pana la data de 31 decembrie 2012, scrie evz.ro.

650 de milioane lei, datoria pe 2012 a Guvernului fata de pensionari

Raportul adoptat miercuri urmeaza a fi trimis Biroului permanent al Camerei, care va stabili punerea acestuia pe ordinea de zi, plenul urmand sa se pronunte.

"Decizia noastra a fost aprobata in unanimitate, am dat raport de aprobare a Ordonantei cu doua modificari - cea solicitata de decizia CC, pana la 740 de lei nu se mai impoziteaza - iar a doua prevedere - a restituirii banilor care au fost confiscati, impozitati neconstitutional, deci ilegal, in perioada scursa de la adoptarea Ordonantei si aceasta restituire am propus sa se faca esalonat de la data publicarii Ordonantei in Monitorul Oficial pana la sfarsitul anului in transe lunare egale, prin diminuarea viramentelor catre CNAS, care a fost principalul beneficiar", a precizat presedintele Comisiei de munca, liberalul Victor Paul Dobre, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.