Guvernul analizeaza situatia legala si financiara pentru rezolvarea problemei create in urma deciziei CC privind plata CAS numai pe sume din pensii peste 740 lei.

"Guvernul analizeaza situatia legala si financiara aparuta in urma deciziei Curtii", a spus Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, fara alte detalii.

Surse politice au declarat in acelasi timp ca datele analizate la nivelul Guvernului releva ca numai pentru returnarea contributiilor de asigurari sociale retinute pensionarilor in acest an si identificate drept neconstitutionale ar fi necesar un efort bugetar de aproximativ 650 milioane lei
, motiv pentru care in interiorul coalitiei sunt opinii divergente, relateaza MEDIAFAX.

"Unii membrii ai coalitiei insista pentru returnarea contributiilor retinute pensionarilor sub acest plafon de 740 lei, chiar si esalonat, iar altii amintesc ca legea nu actioneaza retroactiv si solicita ca, daca sunt identificate fonduri disponibile, banii sa fie folositi pentru recuperarea salariala in sectorul bugetar si nu pentru pensii", au aratat sursele.

Cert este ca pensionarii au intrat astazi in a treia sapamana in care stau la cozi sa completeze cereri de returnare a banilor. Uniunea Nationala a Judecatorilor (UNJR) a cerut Guvernului sa ia masuri in privinta acestei situatii, deoarece este afectata activitatea obisnuita a tribunalelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.