Adrian Nastase are sanse mari sa scape anul viitor de toate acuzatiile care i se aduc in doua dintre cele trei dosare penale de coruptie in care este judecat, in prezent, de ICCJ.

Motivul: se va implini termenul de prescriptie speciala prevazut de Codul Penal cu privire la infractiunile de care este acuzat Nastase. Ambele dosare se afla printre cele aproape 20 de cauze care privesc fapte de mare coruptie si a caror judecare se tergiverseaza de ani de zile in instantele de judecata, scrie Romania Curata.

  • Dosarele disparute ale lui Nastase:
1. Dosarul “Trofeul Calitatii in Constructii”

Adrian Nastase este acuzat de spalare de bani in dosarul "Trofeul Calitatii", in legatura cu modul cum si-a finantat campania electorala din 2004.

Nastase ar fi beneficiat de 10 miliarde de lei vechi din operatiuni comerciale fictive, folositi pentru finantarea campaniei sale electorale din 2004.

Nastase: Dosarul 'Trofeul Calitatii', o ticalosie semnata de Traian Basescu si Daniel Morar

In dosar este implicata Irina Jianu, fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, invinuita si in dosarul Zambaccian, pentru dare de mita si complicitate la insusirea de foloase necuvenite. Concret, Irina Jianu a organizat in 2004 afacerea "Trofeul Calitatii in Constructii", prin care peste 3.000 de firme au participat, contra cost, la simpozioane organizate de Inspectorat in colaborare cu societatea Urban Construct, condusa de Bogdan Popovici, apropiat al sotilor Nastase. [Top ministri "penali"]

2. Dosarul “Matusa Tamara”

In acest dosar Nastase a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie la 31 mai 2007, fiind acuzat de dare de mita lui Ioan Melinescu, pe care l-a promovat ca sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). El a fost invinuit ca, in anul 2000, l-a numit pe Melinescu la conducerea Oficiului, printr-o hotarare de guvern, in schimbul blocarii unei lucrari avand ca obiect o tranzactie suspecta, de 400.000 de dolari in contul Danei Nastase.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Melinescu a fost si el acuzat de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii. Scandalul mediatic "Matusa Tamara" a izbucnit la inceputul anului 2006, dupa publicarea declaratiilor de avere din 2005 ale demnitarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.