Tribunalul Galati a dispus ca Nati Meir si fiul sau, Or Meir pot fi cercetati in libertate.Cei doi nu vor fi insa eliberati din arest.

UPDATE:

Tribunalul Galati a dispus ca Nati Meir si fiul sau, Or Meir pot fi cercetati in libertate. Cei doi nu vor fi insa eliberati din arest deoarece decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore de la comunicare, au declarat, miercuri, reprezentanti ai Tribunalului Galati, scrie MEDIAFAX.

Potrivit sentintei de eliberare, cei doi au interdictia de a parasi localitatea de domiciliu si au mai multe obligatii legale impuse in astfel de situatii.

In situatia in care recursul procurorilor anticoruptie nu va fi admis punerea in libertate a lui Nati Meir si Or Meir se va face doar daca nu sunt arestati in alte cauze, dupa cum au dispus judecatorii de la Tribunalul Galati.

Dosarul in care s-a dispus eliberarea a fost inregistrat la instanta galateana in luna iulie a anului trecut, insa pana in momentul de fata cauza nu a fost judecata efectiv, cei doi depunand in repetate randuri cereri de eliberare sub diverse forme.

Fostul deputat Nati Meir este incarcerat la Penitenciarul Galati.

In acest dosar, afllat pe rolul Tribunalului Galati, Nati Meir este acuzat alaturi de fiul lui, Or Meir, pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, cei doi fiind trimisi in judecata la inceputul lunii iunie 2010.

Tribunalul Galati a admis cererea de eliberare conditionata a fostului deputat Nati Meir, judecat pentru pentru trafic de influenta, cu o condamnare de sapte ani de inchisoare intr-un alt dosar, insa decizia instantei nu este definitiva.

Decizia Tribunalului Galati poate fi atacata cu recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Galati.

"Inlocuieste masura arestarii preventive fata de inculpatii Nati Meir si Or Meir cu masura obligarii de a nu parasi municipiul Bucuresti", se arata in decizia instantei, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Nati Meir vrea sa fie cercetat in libertate
Nati Meir vrea sa fie...

  • Fostul deputat Nati Meir este incarcerat la Penitenciarul Galati

In acest dosar, afllat pe rolul Tribunalului Galati, Nati Meir este acuzat alaturi de fiul lui, Or Meir, pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, cei doi fiind trimisi in judecata la inceputul lunii iunie 2010.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galati il acuza pe Nati Meir ca, in cursul anului 2008, in calitate de deputat, a pretins de la o denuntatoare 50.000 euro spunandu-i ca va interveni pe langa judecatori din Tribunalul Galati pentru ca acestia sa dispuna eliberarea ei din arest in dosarul in care era judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

De asemenea, in cursul anului 2009 si in lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denuntatori, carora le-a spus ca va interveni la magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca acestia sa dispuna judecarea lor in libertate si, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii, in doua dosare in care sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, respectiv complicitate la luare de mita.

Citeste si:
Nati Meir, reclamat la Politie de alte 25 de persoane pentru...
Nati Meir, reclamat la...

  • Nati Meir a fost arestat preventiv in octombrie 2009

Intr-un alt dosar, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fostul deputat, in 13 octombrie 2010, la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru inselarea mai multor persoane, carora le promitea ca le da sume de bani imprumut in schimbul unor garantii. Instanta a mai decis ca Nati Meir sa plateasca daune materiale pentru opt dintre partile civile constituite in dosar.

Totodata, potrivit deciziei instantei, Nati Meir nu mai are dreptul de a fi ales si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, atat pe perioada executarii condamnarii de sapte ani, cat si timp de patru ani dupa ispasirea pedepsei.

Potrivit procurorilor, in perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitand de ascendentul moral pe care il avea, creat prin pozitiile publice detinute, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si de candidat la Presedintia Romaniei", i-a indus in eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Stefan, Dumitru Marius, Florin Draghici, Radu Pindici, Mariana Otetaru, Valentin Balanescu si George Mantea, producandu-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.

Citeste si:
Nati Meir a fost arestat preventiv pentru inselaciune
Nati Meir a fost arestat...

Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoana cu putere financiara, care ofera imprumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora, in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa.
Nati Meir mai are o condamnare la patru ani de inchisoare intr-un alt dosar, pentru inselarea mai multor persoane carora le promisese locuri de munca in Israel.

Citeste si: Nati Meir, de la inchisoare la spital


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.