Fostul deputat Nati Meir, condamndat pentru inselaciune si incarcerat la Penitenciarul Galati, a fost transferat, marti dimineata, la Penitenciarul-Spital Poarta Alba, dupa ce zilele trecute a acuzat probleme cardiace si a fost tratat la Spitalul "Sfantul Apostol Andrei" din Galati.

"Duminica, detinutul a fost transportat si internat la Spitalul Judetean Galati, dupa ce a acuzat probleme de sanatate de natura cardiaca. In aceasta dimineata, medicii au decis ca se impune transferarea sa la Poarta Alba, la Spitalul Penitenciar", a declarat, marti, Safta Trincu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Galati, citata de corespondentul MEDIAFAX.

  • Meir a fost arestat preventiv in octombrie 2009.

In 13 octombrie 2010, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fostul deputat la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de inselarea mai multor persoane, carora le promitea ca le da sume de bani imprumut in schimbul unor garantii. Instanta a mai decis ca Nati Meir sa plateasca daune materiale pentru opt dintre partile civile constituite in dosar.

Totodata, potrivit deciziei instantei, Nati Meir nu mai are dreptul de a fi ales si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, atat pe perioada executarii condamnarii de sapte ani, cat si timp de patru ani dupa ispasirea pedepsei.

Cu o saptamana inainte, fostul deputat, incarcerat in Penitenciarul Galati, pentru trafic de influenta, a incercat sa se spanzure in toaleta celulei sale, folosind baierele unei sacose, insa bara de care s-a agatat s-a rupt. Potrivit purtatorului de cuvant al ANP, Johanna Popescu, Meir nu a patit nimic, neavand vreo leziune sau vreo trauma care sa necesite spitalizarea.

Nati Meir mai are o condamnare la patru ani de inchisoare intr-un alt dosar, pentru inselarea mai multor persoane carora le promisese locuri de munca in Israel.

Totodata, la Tribunalul Galati se judeca un alt dosar in care Nati Meir este acuzat alaturi de fiul lui, Or Meir. Cei doi, trimisi in judecata la inceputul lunii iunie, sunt acuzati de trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.