SummerJam Fest promite sa includa pe afis, alaturi de artistii internationali, si cele mai apreciate nume ale ritmurilor urbane autohtone.

SummerJam Fest va avea loc intre 2 si 4 iulie, in Padurea Paulesti, si va beneficia si de participarea unor nume reprezentative ale genurilor breakbeat, drum’n’bass, electronica, hip-hop, reggae si funk, precum Promoe & Cosmic (Looptroop), Ziggi & The Renaissance Band, DJ Vadim’s The Electric, DJ Rafik, sau A-Skillz.

Cele mai recente nume confirmate in line-up-ul SummerJam Fest sunt Parazitii, Suie Paparude, El Negro, Zeppelin, Specii, Silent Strike (Romania), Soul of Man (Marea Britanie), G.Ras (Riddim Colony, Ungaria), Zuza Boys & Buppy Brown (Romania si Jamaica) si Planet Jam (S.U.A.).

  • HIP-HOP

Zona hip-hop va fi reprezentata de Parazitii, unul dintre cele mai importante si longevive nume ale rap-ului autohton, precum si doua trupe din “noul val”, Specii si Zeppelin.

  • REGGAE

El Negro
este la ora actuala cea mai apreciata formatie de muzica reggae din Romania. Chiar daca de-a lungul timpului atat stilul abordat cat si membrii formatiei s-au schimbat de mai multe ori, un pas important in cucerirea publicului de reggae l-a constituit lansarea albumului "Antipanica", in anul 2008.

Zuza Boys este numele unul dintre cele mai apreciate soundsystem-uri de reggae din Romania, care alaturi de Lennox Buppy Brown, artist originar din Jamaica, a pregatit un show live cu adevarat special pentru cei ce vor veni la SummerJam.

G.Ras
este unul dintre cei mai activi artisti ai scenei reggae din Ungaria, avand in “palmares” trei albume, unul solo si doua ca solist al trupei Riddim Colony, un numar impresionant de single-uri si dubplate-uri, precum si aparitii pe aceeasi scena cu nume precum Sizzla si Max Romeo.

Planet Jam este o trupa stabilita in Tucson, Arizona, formata din muzicieni de mai multe nationalitati, inclusiv doi romani, a carei muzica - roots reggae presarat cu ruperi de ritm si solo-uri de chitara - este descrisa ca “world jam reggae”.

  • ELECTRO

Formata in prezent din Mihai Campineanu (Michi) - compozitor, Alex Marius Andrei (Bean) - voce si Mihai Dobre (Hauteculture) - voce, Suie Paparude se poate lauda cu o cariera ce include peste 15 ani de activitate, 7 albume, statutul de pionieri ai drum&bass-ului romanesc si hit-uri devenite adevarate imnuri ale muzicii electronice autohtone, precum “Musca”, “Ajutor”, “Cu zambetul pe buze”, “Scandal”, sau “Pentru inimi”.
Citeste si:
Peste 300.000 de participanti, asteptati la Untold Festival de la Cluj
Organizatorii Untold Festival...

Cu o istorie de peste 20 de ani, Soul Of Man (Marea Britanie) sunt Justin Rushmore si Jem Panufnik, aceasi oameni care se afla si in spatele celebrului label Finger Lickin’, “cel mai influent label de breakbeat din lume”, conform lui Pete Tong.

Silent Strike a lansat pana in prezent trei albume (“Silent Strike” – 2005, “3AM” – 2008 si “alb” – 2009), a compus muzica pentru un film de lungmetraj, a colaborat cu numerosi muzicieni si producatori din Romania, dar si din Statele Unite si Marea Britanie, si a deschis concertele de la Bucuresti ale unor artisti precum DJ Food, Amon Tobin, Bonobo, Recoil si Faithless.

Cea de a patra editie a festivalului SummerJam Fest se va desfasura in Padurea Paulesti (judetul Prahova, la o distanta de 1 km de Ploiesti si 75 Km de Bucuresti), in perioada 2 - 4 iulie.

Citeste si:
Godina: Un sindicat care anunta ca da in judecata o trupa de rap...
Godina: Un sindicat care...

Biletele pentru festival pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si online, de pe www.myticket.ro. Pretul unui abonament pe toate cele trei zile (incluzand camparea) este de 100 RON, pret valabil pana pe 10 iunie, urmand a se majora dupa aceasta data.

Biletele pentru o zi de festival vor fi disponibile doar in ultima perioada de vanzare, in apropiere de data evenimentului. Pentru line-up-ul complet si pentru mai multe detalii despre SummerJam Fest, cei interesati pot vizita site-ul oficial al festivalului, www.summerjam.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.