Alegerea cainelui prezidential, care a provocat intense speculatii in SUA de la alegerea lui Barack Obama, pare sa fi fost luata, prima doamna anuntand miercuri ca s-a oprit la cainele de apa portughez.

Intr-un interviu pentru People, Michelle Obama a spus ca familia spera sa gaseasca pana in aprilie catelul promis in campanie celor doua fiice ale cuplului - Sasha, 7 ani, si Malia, 10 ani.

Cainii de apa portughezi "au un caracter bun", a spus Michelle. "In ceea ce priveste talia, sunt intermediari, nu este un caine mic, dar nici foarte mare", a explicat ea.

"In plus, persoanele pe care le cunoastem si care au un astfel de caine se extaziaza pe aceasta tema. Deci am putea alege aceasta rasa", a adaugat ea.

In schimb, familia nu a decis inca ce nume va avea catelul, Michelle spunand ca este departe de a fi convinsa de propunerile fetelor ei.

"Nici nu vrea sa vorbesc despre asta, pentru ca sunt idei proaste. Cred ca Frank a fost unul dintre numele propuse. Frank! Moose a fost altul. Am spus 'haideti sa incercam sa ne gandim mai bine' ", a declarat Michelle Obama.

Alegerea cainelui prezidential a fost una dificila, pentru ca Malia este alergica la parul de caine.

Cainele de apa portughez poate avea trei culori - negru, maro sau alb - si doua tipuri de par - ondulat sau cret.

Animalele prezidentiale au facut cariera la Casa Alba.

Printre cei mai renumiti se numara si Motanul Socks, care a apartinut familiei Clinton. Motanului i-a fost dedicata chiar si o carte, "Dear Socks, Dear Buddy: Kids' Letters to the First Pets", scrisa chiar de catre prima doamna a momentului, Hillary Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.