Conform Amnesty International, in acest moment 11 persoane, condamnate pentru adulter, asteapta pedeapsa de ucidere prin bataie cu pietre, prevazuta de altfel in codul penal iranian. Acesta contine si detalii precise legate de dimensiunile pe care ar trebui sa le aiba pietrele: indeajuns de mari incat sa provoace durere, dar suficient de mici incat sa nu ucida imediat.

Potrivit Cotidianul, Legea islamica include adulterul in rindul celor mai grave infractiuni, numite ,,hadd''. Aceste citeva ofense sint considerate crime impotriva legii lui Allah, iar pedepsele sint pe masura. Relatiile sexuale extraconjugale se pedepsesc fie prin ucidere cu pietre, fie prin biciuire.

Cotidianul relateaza intr-unul dintre articolele sale referitoare la lumea islamica, istoria unei astfel de pedepse cu moartea. O femeie a fost condamnata la moarte prin lapidare pentru adulter, de un tribunal iranian. Pedeapsa consta in ingroparea celei gasite vinovate pina la piept si uciderea ei cu pietre. Femeia in cauza, pe nume Soghra, a fost condamnata pentru ca a intretinut relatii extraconjugale cu prietenul sotului sau, dupa cum arata Reuters.