Bataie cu pietre pana la moarte - in viziunea iranienilor, aceasta este pedeapsa justa pentru adulter. Pentru Occident insa, o astfel de practica este inacceptabila. Organizatiile internationale de protectie a drepturilor omului cer Iranului sa-i puna capat, informeaza Realitatea.

Conform Amnesty International, in acest moment 11 persoane, condamnate pentru adulter, asteapta pedeapsa de ucidere prin bataie cu pietre, prevazuta de altfel in codul penal iranian. Acesta contine si detalii precise legate de dimensiunile pe care ar trebui sa le aiba pietrele: indeajuns de mari incat sa provoace durere, dar suficient de mici incat sa nu ucida imediat.

Potrivit Cotidianul, Legea islamica include adulterul in rindul celor mai grave infractiuni, numite ,,hadd''. Aceste citeva ofense sint considerate crime impotriva legii lui Allah, iar pedepsele sint pe masura. Relatiile sexuale extraconjugale se pedepsesc fie prin ucidere cu pietre, fie prin biciuire.

Cotidianul relateaza intr-unul dintre articolele sale referitoare la lumea islamica, istoria unei astfel de pedepse cu moartea. O femeie a fost condamnata la moarte prin lapidare pentru adulter, de un tribunal iranian. Pedeapsa consta in ingroparea celei gasite vinovate pina la piept si uciderea ei cu pietre. Femeia in cauza, pe nume Soghra, a fost condamnata pentru ca a intretinut relatii extraconjugale cu prietenul sotului sau, dupa cum arata Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.