Circa 150 de protestatari s-au strans in fata ambasadei americane din Londra si au dat foc unui steag american strigand: „Sa arda SUA!", revoltati de existenta filmului "Inocenta musulmanilor".

Ulterior au dat foc si unui steag israelian. De asemenea ei au cerut la legea Sharia sa fie impusa in Marea Britanie. Intre timp revoltele arabilor au cuprins un numar mare de tari, din Maroc, in vestul Africii pana in Bangladesh (in sudul Asiei). scrie, adevarul.ro.

In Orientul Mijlociu, numarul mortilor si ranitilor a crescut. In orasul Tripoli, din nordul Libanului, politia a tras in protestatari, omorand un om, dupa ce multimea de protestatari a dat foc unui restaurant KFC. Alte 27 de persoane au fost ranite in haosul care a urmat. Au existat temeri pentru securitatea Papei Benedict, care a sosit ieri in capitala libaneza Beirut, pentru o vizita de trei zile.

In capitala Yemenului, Sanaa, 2000 de protestatari au pornit catre ambasada americana, fiind opriti insa de politie care a deschis focul. In capitala tunisiana, Tunis, mai multe mii de protestatari au aruncat cu pietre in ambasada americana si au dat foc la masini inainte de a fi alungati cu gaze lacrimogene si cu focuri de arma. Trei oameni au fost ucisi.

Citeste si: Cinci scandaluri provocate de Occident care au zguduit lumea araba


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.