Presa internationala comenteaza pe larg proiectul de raport al Comisiei Europene privind MCV pentru Romania, subliniind criticile dure pe care le cuprinde acesta.

Comisia Europeana critica dur situatia democratica din Romania, tara pe care intentioneaza sa o plaseze sub supraveghere atenta, insotita de o noua evaluare pana la sfarsitul anului, potrivit proiectului de raport pe care urmeaza sa il adopte miercuri, scrie AFP.

Premierul roman a fost criticat dur pentru atacul politic asupra presedintelui suspendat Traian Basescu si a Constitutiei tarii, dar Basescu nu este nici el un inger, scrie DER SPIEGEL, intr-un articol intitulat "Clicile corupte se lupta pentru putere in Romania".

Basescu: Raportul MCV ar fi permis intrarea in Schengen

Premierul roman da dovada de calm. Chiar daca se confrunta cu cele mai dificile intrebari din partea jurnalistilor ostili, el nu isi pierde sangele rece, ci raspunde cu retinere, folosind testatul si adevaratul limbaj al democratiei, afisandu-si deseori zambetul larg si inocent, scrie Der Spiegel, potrivit MEDIAFAX.

O viziune similara asupra politicii din Romania o intalnim si in LE FIGARO, care citeaza un oficial european. "Este o problema de cultura politica. Imediat ce un partid ajunge la putere, se crede indreptatit sa schimbe tot, inclusiv regulile jocului. Sunt putine figuri angelice la Bucuresti", afirma el.

Autoritatile europene au fost atrase intr-o disputa politica brutala care paralizeaza Romania, acuzandu-l pe premierul Victor Ponta de abuz sistematic asupra Constitutiei tarii si subminarea statului de drept in campania sa de inlaturare de la putere a presedintelui tarii, scrie THE GUARDIAN.

Comisia Europeana foloseste un limbaj fara precedent in raportul sau privind Romania, afirma EURACTIV. In cazul in care ordinea constitutionala nu este respectata, Romania si-ar putea vedea suspendat dreptul de vot in Consiliul UE, afirma sursa citata.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.