Traian Basescu a declarat ca raportul pe MCV al CE ar fi permis aderarea Romaniei la Schengen, daca nu ar fi aparut partea despre problemele statului de drept.

"Raportul pe MCV este bun, ne-ar fi permis intrarea in Schengen. (...) Justitia a inceput sa arate altfel, sa miste altfel, sa chestioneze altfel dosarele si a fost nedrept sa fie o amestecatura. Ponta si Antonescu, ei au creat aceasta noua parte a raportului legata de functionarea statului de drept pe care noi nu o aveam", a declarat Basescu, marti, citat de MEDIAFAX.

Antonescu spune ca nu vom intra in Schengen: A cui este vina?

El i-a acuzat pe premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu de a fi pus in practica abordari specifice anilor ’90 si au impins cu 10 ani in urma functionarea statului de drept in Romania.

"Am auzit spunandu-se ca si altii au facut abuzuri. Pot sa va garantez ca nici guvernul Nastase, nici guvernul Boc, nici guvernul Vacaroiu nu au facut ce au facut oamenii acestia. Deci toti s-au oprit in fata regulamentelor Parlamentului, a prevederilor constitutionale", a mai argumentat Basescu.

Conform proiectului, CE face o serie de recomandari care vor rezuma reformele specifice de care este nevoie pentru a se mentine progresul inregistrat sub MCV.

Tot marti, presedintele suspendat Traian Basescu le-a cerut lui Crin Antonescu si Victor Ponta sa isi asume responsabilitatea "pentru raul facut Romaniei", spunand ca acestia ar trebui sa isi asume decredibilizarea si izolarea tarii, precum si deprecierea masiva a monedei nationale.

"Ii cer presedintelui interimar si premierului sa isi asume responsabilitatea pentru raul pe care l-au facut Romaniei. E datoria lor de oameni politici. Asa cum eu am facut in cei opt ani de mandat, mi-am asumat, alaturi de guvern si majoritatile parlamentare, ceea ce am facut pentru Romania, le cer si lor sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce au facut prin subrezirea institutiilor statului, sa isi asume responsabilitatea pentru decredibilizarea si pentru izolarea Romaniei", a recomandat Basescu.

Citeste si:
Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli...
Raportul „Educația privind...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.