Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat marti ca probabil Romania nu va reusi sa intre la toamna in spatiul Schengen, dar de vina nu ar fi contextul politic.

Antonescu a explicat ca accesul Romaniei la Schengen "a fost blocat pana sa vina la putere Guvernul Ponta" si inainte de schimbarile sefilor celor doua Camere ale Parlamentului, inclusiv suspendarea presedintelui.

"Stiti foarte bine ca accesul nostru in spatiul Schengen, in ciuda indeplinirii tuturor standardelor cerute - lucru cunoscut de multi - a fost blocat, a fost refuzat Romaniei pana sa vina la putere Guvernul Ponta si, bineinteles, cu mult inainte si fara nicio legatura cu schimbarea constitutionala a presedintilor Camerelor in Romania sau suspendarea presedintelui", a declarat Antonescu, citat de realitatea.net.

Mai mult, presedintele interimar crede ca problemele politice din tara vor fi folosite drept pretext pentru a opri aderarea Romaniei.

"In acest moment, este foarte de presupus ca pretextul acesta va fi folosit in continuare de catre cei care se impotriveau. Da, din pacate este mai probabil sa nu reusim aceasta intrare in Schengen, dar asta nu are nicio legatura, in fond, cu evenimentele politice din Romania", a declarat Antonescu, la RRA.

Declaratiile presedintelui interimar au fost precedate de cele ale ministrului Justitiei, Titus Corlatean. Acesta ne-a avertizat, sambata, ca in raportul CE pe justitie va exista si o "adaugare politica", iar respectivele concluzii vor fi folosite de catre "unii" pentru a ingreuna aderarea tarii la Schengen.

Raport CE pentru justitie: Presiunile politice asupra CCR sunt INACCEPTABILE

In urma cu mai putin de doua saptamani, Victor Ponta declara ca Romania are sanse sa adere la toamna in Schengen. Mai mult, la doua saptamani dupa preluarea puterii in MAI, ministrul Ioan Rus a stabilit ca aderarea in spatiul Schengen este o prioritate zero pentru institutia sa.

Monica Macovei, europarlamentar PDl si fost ministru al Justitiei, a declarat pentru romanialibera.ro ca "criticile din proiectul de raport de tara din cadrul MCV atrag consecinte grave pentru evolutia Romaniei."

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

"In primul rand, din cauza abuzurilor USL, nu intram in spatiul Schengeni in aceasta toamna, asa cum era prevazut. USL si Guvernul Ponta au suspendat legea si democratia in Romania, i-au amenintat pe judecatorii Curtii Constitutionale si pe procurorii si judecatorii care au lucrat in dosarele in care au fost invinuiti politicieni", a precizat europarlamentarul.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.