Romania are toate sansele sa obtina din partea Uniunii Europene, in toamna acestui an o decizie favorabila privind intrarea in Spatiul Schengen.

"Am avut discutii informale pe tema Schengen si sunt foarte optimist ca, in toamna, vom avea raspunsul si decizia pe care le asteptam", a spus Ponta, aflat la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European.

Olanda, optimista cu privire la aderarea Bulgariei la Schengen

El a precizat ca discutiile informale au fost atat cu premierul Olandei, cat si cu ceilalti prim-ministri si ca in urma deciziilor adoptate la Consiliul Ministrilor de Interne si a pozitiei "constructive" a Romaniei rezulta ca solutia propusa initial de catre presedintia poloneza a UE privind intrarea Romaniei si a Bulgariei in Schengen in aceasta toamna cu frontierele aeriene si maritime si ulterior, pana la 31 martie 2013, cu cele terestre, are "toate sansele" sa fie adoptata in toamna, scrie MEDIAFAX.

Aderarea Bulgariei la Schengen: Olanda asteapta raportul CE pentru a da un verdict

Guvernul propune UE aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in doua etape, respectiv prin ridicarea controalelor la frontierele aeriene si maritime si, ulterior, la granitele terestre, propunandu-si sa obtina o data certa de aderare pana la 31 martie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.