Aceasta precizare a intervenit in timpul discutiilor de la Chicago dintre presedintele bulgar Rosen Plevneliev si premierul olandez Mark Rutte.

Plevneliev se afla in prima sa vizita oficiala in Statele Unite in calitate de presedinte al Bulgariei, unde participa la summitul NATO, ce se desfasoara in perioada 21-22 mai.

Olanda va aproba aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen dupa alegeri

El a subliniat ca situatia din jurul aderarii Bulgariei la Schengen este complexa, dar efortul urias al tarii si rezultatele obtinute trebuie luate in considerare. Potrivit lui Plevneliev, toate institutiile din Bulgaria sunt angajate pe calea reformelor, in special in justitie si afaceri interne. El a citat legea privind confiscarea averilor dobandite in mod ilicit ca un mare pas inainte in aceasta directie, scrie MEDIAFAX.

"Este foarte important sa le aratam alegatorilor ca putem sa va oferim cheia intrarii in Europa si, din acest motiv, vom astepta evaluarea CE", a declarat Rutte, exprimandu-si speranta ca raportul va mentiona progrese inregistrate de Bulgaria.

La inceputul lui martie, premierul olandez a reiterat ca Guvernul sau nu este impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, dar vrea garantii absolute ca acestea vor aplica criteriile Schengen.

Citeste si: MAI: Aderarea Romaniei la spatiul Schengen - prioritate zero


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.