Acordul dat de presedintele american Barack Obama pentru asaltul trupelor Navy Seals asupra resedintei unde se ascundea Osama Ben Laden a fost facut public.

Aceasta "nota de inregistrare" a fost scrisa de mana pe o foaie simpla cu antetul puternicei agentii de informatii, la ora 10:35 in data de 29 aprilie 2011 si semnata de Leon Panetta, "DCIA" pentru Director CIA.

"Am primit un apel telefonic de la Tom Donilon (consilier pe probleme de securitate nationala al lui Barack Obama, n.r.) indicand ca presedintele a luat o decizie cu privire la ACI"
, a scris Panetta, care a preluat apoi conducerea Pentagonului in iulie.

"ACI" se refera la resedinta din Abbottabad, in nordul capitalei pakistaneze Islamabad, unde se afla liderul Al-Qaida ucis in raidul fortelor speciale americane la 2 mai, potrivit MEDIAFAX.

"Ordinul este de a intra si captura pe Ben Laden ("go in and get") si daca nu este acolo, de a pleca", detaliaza Leon Panetta.

Moartea lui Ben Laden, in fotografii detinute de CIA

Controlul operational este "in mainile amiralului (William) McRaven", conducator al fortelor speciale, adauga acesta, precizand ca instructiunile i-au fost transmise ofiterului la ora 10:45.

SUA, pe urmele lui ben Laden si dupa moarte

"Aprobarea este data pe baza riscurilor prezentate presedintelui. Orice alte riscuri aditionale trebuie prezentate presedintelui pentru examinare", are de asemenea grija sa precizeze seful CIA in aceasta nota.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.