CIA are 52 de fotografii si inregistrari video cu cadavrul lui Osama ben Laden, raidul in care a fost ucis acesta si inmormantarea sa in mare, potrivit unui document al Departamentului de Justitie, citat de ABC News.

Numarul imaginilor a fost comunicat ca raspuns la un proces intentat de gruparea conservatoare Judicial Watch, care a solicitat la 4 mai, la trei zile dupa raidul impotriva complexului lui ben Laden din Pakistan, publicarea imaginilor cu decesul acestuia. Departamentul Justitiei a raspuns cu o declaratie a lui John Bennett, director al serviciului national de operatiuni sub acoperire al CIA, argumentand ca publicarea acestor imagine reprezinta un risc de securitate, relateaza MEDIAFAX.

Bennett a declarat ca CIA a inventariat inregistrarile pentru a stabili de cate imagini ale raidului si ale momentelor ulterioare acestuia dispune.

"CIA a identificat 52 de inregistrari unice (...). Aceste inregistrari sunt fotografii si/sau inregistrari video cu Osama ben Laden la 1 mai 2011 sau in jurul acestei date, cand Statele Unite au efectuat o operatiune ce a condus la moartea lui", a explicat Bennett.

Imagini cu cadravrul lui Osama

Fotografiile includ "imagini postmortem ale cadavrului lui Osama ben Laden" pe care Bennett le descrie ca fiind "destul de grafice, ele infatisand rana mortala de pe capul lui Osama ben Laden si alte imagini similare ingrozitoare ale corpului sau". El a declarat ca multe dintre fotografii au fost realizate in interiorul complexului din Abbottabad, in timp ce altele au fost facute in momentul in care cadavrul a fost transportat din Pakistan pe mare. "Alte cateva imagini infatiseaza pregatirea cadavrului sau pentru inmormantare, precum si ceremonia in sine", a explicat el.

Din cauza gradului mare de secretizare a acestor imagini, Bennett sustine ca nu poate "descrie continutul lor sau circumstantele in care au fost realizate fara sa prejudicieze securitatea nationala".

Citeste si:
Theo Rose, fotografii de colecție în a opta lună de sarcină: „Am...
Theo Rose, fotografii de...

Obama: Ben Laden a fost ucis!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.