Olanda nu va aproba probabil aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen inaintea alegerilor anticipate care vor fi organizate in aceasta toamna, insa dupa alegeri exista sanse in functie de raportul din luna iulie.

Partidele-cheie pentru schimbarea pozitiei Olandei privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen au opinii solide pe aceasta tema, potrivit lui Adriaan Schout, director adjunct al Institutului Olandez pentru Relatii Internationale.

Premierul olandez a prezentat demisia Guvernului

O evolutie pozitiva a demersurilor celor doua state membre ale Uniunii Europene de aderare la Schengen este improbabila in cazul formarii unui Cabinet interimar in Olanda, a declarat Schout pentru agentia bulgara de presa BTA, potrivit MEDIAFAX.

Expertul considera ca Parlamentul olandez ar putea aproba aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen daca vede un raport pozitiv in iulie referitor la cele doua tari, in baza Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, un "ghimpe in coasta" UE

Unii politicieni bulgari si romani au acuzat ca esecul aderarii tarilor lor la spatiul Schengen se datoreaza dependentei Guvernului olandez de PVV. Olanda este in prezent singurul stat membru UE care se mai opune integrarii celor doua tari in spatiul de libera circulatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.