Mark Rutte a prezentat demisia Guvernului sau minoritar de centru-dreapta dupa esecul negocierilor privind reducerea deficitului public cu aliatul sau din Parlament.

Premierul se va intalni cu regina Beatrix, seful statului, la ora 14.00 (15.00 ora Romaniei), la Haga, pentru a o informa despre "situatia politica actuala", a anuntat luni dimineata serviciul de presa al Executivului.

Negocierile cu privire la reducerea deficitului public, declansate la 5 martie, au esuat sambata. Wilders a parasit masa negocierilor, rupand acordul de sustinere care lega Partidul Libertatii (PVV) de Guvernul minoritar, pus in aplicare din octombrie 2010.

Alegerile legislative anticipate par "evidente", aprecia sambata dupa-amiaza Rutte, care a convocat pentru luni dimineata un Consiliu al Ministrilor extraordinar.

Negocierile intre partidul liberal (VVD) al lui Rutte, crestin-democratii din CDA si PVV-ul lui Wilders ar fi trebuit sa permita realizarea unor economii in valoare de 16 miliarde pentru 2013, in vederea respectarii normelor zonei euro in materie de deficit public. Insa Wilders a refuzat sa aprobe masurile, care, in opinia sa, ar fi scazut prea mult puterea de cumparare a olandezilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.