CE va respinge orice incercare de a lega Mecanismul de Cooperare si Verificare de procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen si va insista ca decizia finala sa fie luata cel mai tarziu in luna septembrie.

"Apreciez angajamentul Guvernului pentru reforma, care a fost bine reflectat in raportul intermediar al Comisiei si incurajez Guvernul sa-si intensifice eforturile in lunile urmatoare. Evaluarea Comisiei din aceasta vara va analiza progresul realizat de la aderare, pe toti cei cinci ani, iar testul cheie va fi sustenabilitatea si ireversibilitatea procesului de reforma. Nu voi face un prognostic cu privire la rezultat, deoarece acesta depinde de progresul realizat de Romania”, a spus Barroso.

UE: Romania si Bulgaria trebuie sa fie lasate in Schengen

„Comisia Europeana va respinge insa orice incercare de a lega Mecanismul de Cooperare si Verificare cu procesul de aderare la spatiul Schengen. Este o chestiune de tratament corect si puteti conta pe sprijinul deplin al Comisiei de a insista ca decizia finala sa fie luata cel mai tarziu in septembrie. Am spus-o si repet si azi: cred ca este corect sa i se acorde Romaniei statutul de membru al Schengen", a continuat el.

MAE: Olanda interpreteaza politic progresele Romaniei in cadrul MCV

La randul sau, premierul Ungureanu a asigurat ca Guvernul va continua reformele in domeniul justitiei si al combaterii coruptiei si a apreciat ca, in luna iulie, vor putea fi oferite toate argumentele tehnice necesare pentru ca Mecanismul de Cooperare si Verificare sa fie "regandit pe cu totul alte coordonate", potrivit MEDIAFAX.

"Am reiterat o serie de aspecte prioritare pentru Romania din perspectiva agendei economice europene si credem in nevoia de a obtine o redresare economica sustenabila in cadrul Uniunii, fapt pentru care este nevoie de o piata unica europeana care nu poate fi gandita in afara principiului celor patru libertati fundamentale, intre care si libertatea de circulatie a fortei de munca", a adaugat Ungureanu.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.