Fostul secretar general al ONU Kofi Annan a fost numit joi "emisar special comun al Natiunilor Unite si Ligii Arabe pentru criza din Siria".

Annan va fi asistat de un "adjunct ales din regiunea araba", precizeaza comunicatul comun al secretarilor generali ai ONU Ban Ki-moon si Ligii Arabe Nabil al-Arabi. Textul nu ofera, insa numele acestui adjunct arab.

Emisarul, in varsta de 73 de ani, va fi insarcinat "sa ofere bunele sale oficii in vederea incetarii oricaror violente si incalcari ale drepturilor omului si sa promoveze o solutie pasnica la criza siriana", continua textul, potrivit MEDIAFAX.

Comunicatul comun citeaza, in plus, o rezolutie asupra situatiei din Siria adoptata de Adunarea Generala a ONU saptamana trecuta, dar si la "rezolutii ale partenerilor din Liga Araba" cu privire la criza siriana.

Annan "va purta consultari ample in Siria si in afara Siriei cu toti interlocutorii vizati, cu scopul incetarii violentelor si crizei umanitare" in aceasta tara. El va facilita, potrivit textului, "o solutionare pasnica si completa (a crizei), realizata chiar de catre sirieni, care sa raspunda aspiratiilor democratice ale populatiei, prin intermediul unui dialog politic larg intre Guvernul sirian si opozitia siriana in ansamblul sau".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.