Sute de palestinieni si-au manifestat, la Gaza, sustinerea fata de sirieni, victime ale unei reprimari nemiloase din partea regimului lui Bashar al-Assad, a carui plecare de la putere o cer.

Aproximativ 500 de persoane, majoritatea tineri, s-au reunit in apropiere de sediul Consiliului Legislativ palestinian (Parlament), in vestul orasului Gaza, la apelul unui grup palestinian de sustinere a revoltei din Siria, scandand sloganuri ce indemnau la "indepartarea" de la putere a lui Bashar al-Assad, calificat drept "calau" si "criminal".

"Siria, Libertate", au mai strigat manifestantii, inclusiv cateva zeci de tinere.

Purtatorul de cuvant al "Adunarii palestiniene pentru sustinerea revoltei siriene" Hassan Abu Shanab a subliniat ca aceasta manifestatie reprezinta un "mesaj (adresat) presedintelui (sirian Bashar) al-Assad cu scopul de a inceta (reprimarea) si a raspunde aspiratiilor poporului" sirian, scrie MEDIAFAX.

El a adaugat ca organizatorii acestui mars au primit "acordul verbal" al politiei Hamas, miscarea islamista aflata la putere in Fasia Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.