Economia Siriei este paralizata de sanctiunile straine si Guvernul se dezintegreaza treptat, a declarat Faisal al-Qudsi, fiul unui fost presedinte sirian si unul dintre oamenii de afaceri de succes.

El a declarat ca actiunea militara nu mai poate dura decat maxim sase luni, dupa care vor fi "milioane de persoane in strada". Faisal al-Qudsi a afirmat insa ca administratia presedintelui Bashar al-Assad va lupta pana la capat.

Economia siriana a fost grav afectata de sanctiuni

"Astfel, rezervele in valuta ale bancii centrale au scazut de la 22 de miliarde de dolari la circa zece miliarde de dolari si scad in continuare rapid", a explicat el.

Al-Quds sustine ca faza militara impotriva protestatarilor poate sa mai dureze cel mult inca sase luni, "pentru ca armata a obosit si nu obtine rezultate". "Vor trebui sa stea si sa discute sau cel putin sa inceteze sa mai ucida. Iar in minutul in care vor inceta sa mai ucida, milioane de persoane vor iesi in strada", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

"Aparatul guvernamental se dezintegreaza lent si este aproape inexistent in zonele de conflict ca Homs, Idlib, Deraa.
Aici nu sunt tribunale, politia nu este interesata de niciun fel de infractiune si acest lucru afecteaza Guvernul foarte, foarte rau", a adaugat el.

Cititi si ONU a adoptat o rezolutie impotriva Siriei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.