In opinia Comisiei Europene, "ambele tari indeplinesc criteriile necesare aderarii la Spatiul Schengen".

"Legatura intre MCV si aderarea la Schengen trebuie clarificata. MCV si aderarea la Spatiul Schengen sunt probleme care trebuie tratate separat", a declarat, miercuri, Mark Gray, purtator de cuvant al CE, precizand ca aceasta pozitie a mai fost exprimata anterior de presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso.

El a adaugat ca "Bulgaria si Romania trebuie tratate cu corectituduine. Ambele tari indeplinesc criteriile necesare aderarii la Spatiul Schengen", a spus Gray.

Romania trebuie sa se concentreze mai bine pe echilibrarea resurselor intre instante pentru a se asigura aplicarea corecta a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, a declarat, purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, prezentand rapoarte MCV pentru Romania si Bulgaria, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca s-au inregistrat "progrese in combaterea coruptiei odata cu adoptarea unei legislatii corespunzatoare privind confiscarea. Si DNA si ANI au facut progrese. Este necesara aplicarea unei strategii nationale anticoruptie", a mai spus Mark Gray


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.