Raportul CE care va fi publicat in februarie ar putea fi nefavorabil aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Romania si Bulgaria intampina opozitia Olandei in demersul pentru admiterea in Schengen, Guvernul olandez solicitand progrese in combaterea coruptiei si garantii ca frontierele vor fi sigure.

Comisia Europeana va publica in februarie un raport despre progresele inregistrate de cele doua tari. Conform surselor europene, raportul va fi nefavorabil Bulgariei, situatie care ar afecta sansele celor doua state de a adera la Schengen, scrie MEDIAFAX.

Aderarea celor doua tari nu poate fi disociata, in conditiile in care orice problema constatata la un stat va sanctiona imediat si cealalta tara.

Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy incurajeaza Bulgaria sa continue lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate: „Daca nicio decizie (pozitiva) nu va fi luata, voi pune acest subiect pe ordinea de zi a summitului liderilor europeni”, din 1 martie, a precizat el, potrivit HotNews.

Problema aderarii la Schengen nu a fost abordata la nivel oficial in timpul reuniunii informale a ministrilor de Interne din statele UE, desfasurata la Copenhaga, dar problemele legate de raport au fost dezvaluite cu aceasta ocazie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.