Ministrul Externelor, Teodor Baconschi, a declarat ca poarta negocieri cu Olanda, oponent fervent al aderarii Romaniei la spatiul Schengen, si spera ca in urmatoarele luni sa risipeasca semnele de intrebare ridicate de Haga.

“Romania se bucura de sprijinul Comisiei Europene si al statelor membre ale spatiului Schengen, cu exceptia Olandei, in demersul sau de integrare europeana”, a afirmat ministrul in cadrul unei emisiuni difuzata la TVR.

Recent, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca unul dintre cele doua obiective strategice ale ministerului in 2012 este realizarea unui Raport MCV bun in vara acestui an. Raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) este absolut necesar pentru ca Romania sa fie admisa in Spatiul Schengen.

Prioritatile politicii externe romanesti

Ministrul Afacerilor Externe a mai spus ca in acest an liniile directoare ale politicii externe romanesti se vor axa pe consolidare profilului regional al tarii noastre, pornind de la parteneriatele strategice incheiate cu Polonia si Turcia.

“In luna martie voi avea o intrevedere cu ministrul de Externe al Ucrainei. Vom continua sa urmarim evoluțiile politice din Orientul Mijlociu. Romania va sprijini tinerele regimuri democratice din Egipt, Tunisia și Libia. Vom dezvolta noua relație pe care o avem cu Beijingul. Va fi organizata o noua intalnire a Consiliului de Cooperare al Golfului, unde vom promova interesele economice ale Romaniei”, a mai explicat Baconschi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.